Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Aktualnie posiadam karte dzwiekowa creative titanium hd+ Denon DRA 275RD z glosnikami Koda Av 702s v2 + logitech z623. Co sadzicie o takim polaczeniu? Co w pierwszej kolejnosci wymienilibyscie? Sprzet ma sluzyc glownie do sluchania muzyki. Audiofilem nie jestem, ale jakosc dzwieku stawiam na rowni z oprawa wizualna.
Napisano
Cytat

Witam
posiadam karte dzwiekowa creative titanium hd+ Denon DRA 275RD z glosnikami Koda Av 702s v2 + logitech z623. Co sadzicie o takim polaczeniu?

Ale o co pytasz , konkretnie... czy lepsze Kody , czy te Logitech, czy może o ocenę jednoczesnego , jak to napisałeś połączenia obu i czy ma to ma sens ?

Kody 702 to kolumny do pokoju i słuchania muzyki, filmów, a Logitechy mydelniczki na biurko, aby słyszeć dźwięki z komputera, co tu porównywać skoro produkty maja różne przeznaczenie ?

Cytat

ale jakosc dzwieku stawiam na rowni z oprawa wizualna.

To staraj się pisać poprawnie icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Cytat

Witam
posiadam karte dzwiekowa creative titanium hd+ Denon DRA 275RD z glosnikami Koda Av 702s v2 + logitech z623. Co sadzicie o takim polaczeniu?

Ale o co pytasz , konkretnie... czy lepsze Kody , czy te Logitech, czy może o ocenę jednoczesnego , jak to napisałeś połączenia obu i czy ma to ma sens ?

Kody 702 to kolumny do pokoju i słuchania muzyki, filmów, a Logitechy mydelniczki na biurko, aby słyszeć dźwięki z komputera, co tu porównywać skoro produkty maja różne przeznaczenie ?

Cytat

ale jakosc dzwieku stawiam na rowni z oprawa wizualna.

To staraj się pisać poprawnie icon_wink.gif

Chodzi o to ze aktualnie dzwiek leci przez Kody i Logitechy jednoczesnie. Twoim zdaniem np. Do muzyki nie uzywaj Logitechow, bo np. pogarszaja jakosc czy nie uzywa sie "podwojnego" stereo albo jesli juz koniecznie chcesz miec dwa glosniki lewe i dwa prawe to zachowaj odleglosc pomiedzy nimi tyle i tyle. Moze ten amplituner jest do d.. Co do pisania poprawnie to chodzi Ci o mniej chaotycznie?
Napisano
Stereo to stereo , kanał lewi prawy , więc jakie podwójne ?
Dodatkowo dźwięk z kolumn podłogowych jest zupełnie inny( barwa, dynamika, pasmo, głośność), niż z małych komputerowych logitechów, wzajemnie sobie tylko przeszkadzają.
Tak jakby cztery osoby w pokoju, lub 4 telewizory, jednocześnie mówiły, według mnie mocno by sobie przeszkadzały;)

Co do tego amplitunera to lepiej mieć taki i dwie poprawnie ustawione kolumny, niż nawet lepszy amplituner i kolumny ustawione byle gdzie , czy odpukać dodatkowo 4 kolumny (nawet takie same) a co dopiero 4 różne kolumny (dodatkowo zasilane z różnych źródeł).

Cytat

. Co do pisania poprawnie to chodzi Ci o mniej chaotycznie?

A czy nawet w tym małym zacytowanym fragmencie nie razi Cię brak polskich znaków, czy w innym brak podstawowej deklinacji słów ? Nie zwracamy na forum uwagi na drobne potknięcia (jesteśmy ludźmi) ale są granice szacunku do ojczystego języka ( chyba że to nie Twój ) oraz innych czytających .
Napisano
Cytat

Cytat

Chodzi o to ze aktualnie dzwiek leci przez Kody i Logitechy jednoczesnie.

I nie masz żadnego pogłosu/opóźnień?

Jestem laikiem więc może tego niesłysze. Logitechy i Kody są podpięte do amplitunera. Jedynie co robiłem to potencjometrem ustawiałem żeby grały o takiej samej "głośności".