pawpaweu #1 Napisano 19 grudnia 2016 Czołem wszystkim!Na początku przyszłego roku planuję zakupić zestaw kina domowego. Pokój odsłuchowy ma 27 metrów. Zwracam się z prośbą o opinię czy poniższy zestaw ma sens:Aplituner - DENON AVR-X1300WZestaw kolumn - JBL ES Pack 5.0Subwoofer - JBL ES 250PWCo sądzicie o takim zestawie? Powiem szczerze, że nie znam się za dobrze na kinie domowym, stąd moja prośba o pomoc w ocenie. Zależy mi na tym, żeby sprzęt był nowy.PozdrawiamPaweł Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 20 grudnia 2016 Witaj,Jakiego dźwięku oczekujesz od kina? Do 27 m teoretycznie ten zestaw jest odpowiedni. Czy praktycznie to zamieść proszę schemat układu twojego pomieszczenia, abym mógł zobaczyć czy rozstaw kina jest odpowiedni.Połączenie denona z JBL nie jest do końca trafne.Jeśli zamierzasz też na tym systemie słuchać muzyki to w ogóle powinieneś zwrócić uwagę na inne paczki niż es.Te kolumny grają dociazonym dołem, wycofana średnica i dołem. Maja także stosunkowo słaba stereofonie. Typowe kinowe, mocne granie.Alternatywa jest zestaw klipsch oparty o fronty r26 lub r28f. Tu brzmienie jest dużo bardziej ofensywne. Mocne z przekazem.System podparty subem r12sw.Jeśli wolisz granie cięższe dociazone ale jednak z nutka stereofonii to z kolei heco music style 900. Bardzo dokładne są także kolumny monitor audio bronze 6. Ten set w tym roku dostał eisa jako najlepszy system kinowy. Punktowy, dokładny bas i czystość przekazu.Jaki amplituner to kwestia doboru kolumn. O ile do klipscha Denon pasuje o tyle do HECO np Yamaha lub Onkyo.Prześlij proszę schemat pomieszczenia aby udało się w pełni dobrać system. W razie pytań lub wycen pozostaje do twojej dyspozycji Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach