bombel6622 Napisano 24 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2016 Witam. Posiadam zestaw Onkyo 616 + Magnat Shadow 207. Kolumny podłaczone normalnie działaja w salonie prostokąt o wymiarach ok 25 m2. Kiedys dokonałem ustawien automatycznych przy pomocy mikrofonu Audsey i działały dobrze. Musiałem zrobic restart ampli i po ponownej kalibracji graja słabo. Audsey bardzo wycisza kolumny, jest słaby bass robiłem to kilkakrotnie. Przymierzam sie do ustawienia tego recznie według instrukcji. Kolumny mozna podłaczyc Bi-amp mysłicie ze to pomoze aby wzmocnic bass. Gdy ponownie zrestartowałem ampli kolumny graja głosno dosc czysto ale jest słaby bass. Czy poprzez bi-amp mozna to poprawic/?? W przyszłosci kupie suba i mysle ze problemu nie bedzie. Lubie poprostu słuchac głosno a gdy w ampli powłanczam te wszystkie dodatkowe ustawienia kolumny sie wyciszaja. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2016 Witaj,Bi amping tym kolumnom pomoże. To pierwsza sprawa. Druga to wyłącz subwoofer oraz kolumny których nie masz. Centralny tyły?Ustaw fronty na 0 oraz odległość 1,3m.Włącz ustawienie Audyssey Dynamic EQ albo na Normal albo Hard(? czy high - nie pamiętam)Daj znać czy pomogło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombel6622 Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Witam. Nie było mnie kilka dni w domu. Postaram sie to zrobic w tygodnu i sie odezwe do ciebie. Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombel6622 Napisano 29 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 S4Home prosze napisz dokładnie jak podłaczyc kolumny lewa i prawa bi amp. Wiem ze trzeba zdjac zworke z kolumny ale napisz dokładnie pod ktore wejscia podpiac gorne podłaczenie kolumny a dolne pod ktory wyjscie ampli. zamieszczam tył mojego ampli i prosze napisz jak najbardziej dokładnie pod ktore wejscia. obecnie sa standart pod Front lewy i prawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2016 1. Koniecznie wyjmij zworki w kolumnach które są w postaci blaszek lub kabli.2. Podłączasz Górny zakres do złącz front dolny do surround back3. Przy uruchomieniu amplitunera wychodzisz do ustawień i pierwsze ustawienie w speakers cinfiguration jest typ czy coś takiego teraz.masz na normal a trzeba zmienić na bi-ampTyle ma grać. Pisz jeśli mogę jeszcze pomóc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombel6622 Napisano 30 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2016 1 i 3 punkt jest dla mnie zrozumialy. Przepraszam ze jestem takim laikiem ale elektronika to dla mnie czarna magia. Prosze rozpisz mi dokladnie punkt 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombel6622 Napisano 30 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2016 Moze jakis prosty rysunek z nazwami portow z mojego amplitunera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombel6622 Napisano 31 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2016 ok juz do tego doszedłem. Górne wtyki kolumny lewej i prawej podłanczam do sourand a dolne wtyki kolumny lewej i prawej do głownego front Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Punkt 2. Z amplitunera Front Left podłączasz do kolumn z oznaczeniem HighZ amplitunera Surround back left podłączasz do kolumny z oznaczeniem Low. high to oznaczenie że tak są filtrowane wysokie tony, low że niskie. tak samo robisz z drugą kolumną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts