bombel6622 #1 Napisano 24 grudnia 2016 Witam. Posiadam zestaw Onkyo 616 + Magnat Shadow 207. Kolumny podłaczone normalnie działaja w salonie prostokąt o wymiarach ok 25 m2. Kiedys dokonałem ustawien automatycznych przy pomocy mikrofonu Audsey i działały dobrze. Musiałem zrobic restart ampli i po ponownej kalibracji graja słabo. Audsey bardzo wycisza kolumny, jest słaby bass robiłem to kilkakrotnie. Przymierzam sie do ustawienia tego recznie według instrukcji. Kolumny mozna podłaczyc Bi-amp mysłicie ze to pomoze aby wzmocnic bass. Gdy ponownie zrestartowałem ampli kolumny graja głosno dosc czysto ale jest słaby bass. Czy poprzez bi-amp mozna to poprawic/?? W przyszłosci kupie suba i mysle ze problemu nie bedzie. Lubie poprostu słuchac głosno a gdy w ampli powłanczam te wszystkie dodatkowe ustawienia kolumny sie wyciszaja. pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 24 grudnia 2016 Witaj,Bi amping tym kolumnom pomoże. To pierwsza sprawa. Druga to wyłącz subwoofer oraz kolumny których nie masz. Centralny tyły?Ustaw fronty na 0 oraz odległość 1,3m.Włącz ustawienie Audyssey Dynamic EQ albo na Normal albo Hard(? czy high - nie pamiętam)Daj znać czy pomogło. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bombel6622 #3 Napisano 27 grudnia 2016 Witam. Nie było mnie kilka dni w domu. Postaram sie to zrobic w tygodnu i sie odezwe do ciebie. Dzieki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bombel6622 #4 Napisano 29 grudnia 2016 S4Home prosze napisz dokładnie jak podłaczyc kolumny lewa i prawa bi amp. Wiem ze trzeba zdjac zworke z kolumny ale napisz dokładnie pod ktore wejscia podpiac gorne podłaczenie kolumny a dolne pod ktory wyjscie ampli. zamieszczam tył mojego ampli i prosze napisz jak najbardziej dokładnie pod ktore wejscia. obecnie sa standart pod Front lewy i prawy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 30 grudnia 2016 1. Koniecznie wyjmij zworki w kolumnach które są w postaci blaszek lub kabli.2. Podłączasz Górny zakres do złącz front dolny do surround back3. Przy uruchomieniu amplitunera wychodzisz do ustawień i pierwsze ustawienie w speakers cinfiguration jest typ czy coś takiego teraz.masz na normal a trzeba zmienić na bi-ampTyle ma grać. Pisz jeśli mogę jeszcze pomóc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bombel6622 #6 Napisano 30 grudnia 2016 1 i 3 punkt jest dla mnie zrozumialy. Przepraszam ze jestem takim laikiem ale elektronika to dla mnie czarna magia. Prosze rozpisz mi dokladnie punkt 2 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bombel6622 #7 Napisano 30 grudnia 2016 Moze jakis prosty rysunek z nazwami portow z mojego amplitunera Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bombel6622 #8 Napisano 31 grudnia 2016 ok juz do tego doszedłem. Górne wtyki kolumny lewej i prawej podłanczam do sourand a dolne wtyki kolumny lewej i prawej do głownego front Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 2 stycznia 2017 Punkt 2. Z amplitunera Front Left podłączasz do kolumn z oznaczeniem HighZ amplitunera Surround back left podłączasz do kolumny z oznaczeniem Low. high to oznaczenie że tak są filtrowane wysokie tony, low że niskie. tak samo robisz z drugą kolumną. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach