House Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Cześć, zestaw jest taki: Monitor audio rs6Monitor audio radius 370HDMarantz CD6006Kable silver stream Ohelbachgramofon - wygrzebany ze strychu sony lx2 Ampli Yamaha r-n602Muzyka której słucham jest totalnym przekrojem. Alan Parson Project/Genesis/......Grubson/OSTR/..........kończywszy na popie i muzyce celtyckiej i szczątkach jazzuI teraz tak, bylem zdecydowany, żeby oddać yamę jutro do sklepu, wzmak pokazywał "różki" dopiero na wyższych levelach a ja lubię słuchać tak, żeby było słychać myśli. Przy takiej muzyce kolumny grają płasko a sub jest oderwany od rzeczywistości. Tak więc jutro miałem oddać sprzęt i wymienić go po odsłuchach na: Cambridge audio cxa80Marantza PM8005Nada 375BEERotela RA-12Ale podkorciło mnie, żeby przetestować połączenie przez bluetooth w Yamaszce. Odpaliłem Sylwię Grzeszczak z officjalnej strony i opadła mi kopara, gra tak, że przechodzą ciary po plecach. Zawsze wydawało mi się, że taki rodzaj źródła jest jednym z najgorszych ale dalej, odpalam Alana, kosa. Odpalam Grubsona bebechy wywala szybki i zwarty bas który nokautuje jak pięść Pudziana.Ciekawy jestem co o tym sądzicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 28 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Jeśli masz możliwość to oddaj i posłuchaj pozostałych urządzeń. Będziesz miał większe doświadczenie odnośnie brzmienia, być może któryś ze wzmacniaczy spodoba się Tobie jeszcze bardziej. Ja bym odsłuchał jak najwięcej przed podjęciem ostatecznej decyzji. Pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Szkoda ze nie ciągnąłeś dalej tematu ( http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...st&p=168455 ), tylko mnożysz kolejne, podobne w sumie, bo o tym samym. Cytat Ale podkorciło mnie, żeby przetestować połączenie przez bluetooth w Yamaszce. Odpaliłem Sylwię Grzeszczak z officjalnej strony i opadła mi kopara, gra tak, że przechodzą ciary po plecach. Zawsze wydawało mi się, że taki rodzaj źródła jest jednym z najgorszych Tak , ale jakbyś przetestował i porównał utwór jeden do jeden z połączeniem typu odtwarzacz CD po RCA, lub optycznym , to zauważyłbyś też różnicę. I tak jak przy bluetooth miałeś ciarki na plecach i opad kopary to przy połączeniu bezpośrednim mogło dojść do bardziej spektakularnych reakcji organizmu Podane wzmacniacze z założenia jako wzmacniacze uznawane są za lepsze, pytanie jednak czy bardziej pasujące stylem do kolumn i oczekiwań, gustu ? Bo nie lepsze co lepsze, ale co pasuje reszcie toru.Rotel Ra 12 zagra podobnym stylem do Yamahy rn602, Nad zupełnie inaczej, ale czy tak jak chcesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Wszystkie wyżej wymienione zagrają lepiej od RN602.Rotel najbliżej niej dźwiękowo. Do kolumn dobrał bym Marantza lub Nada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
House Napisano 29 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Cytat Tak , ale jakbyś przetestował i porównał utwór jeden do jeden z połączeniem typu odtwarzacz CD po RCA, lub optycznym , to zauważyłbyś też różnicę. icon_wink.gif I tak jak przy bluetooth miałeś ciarki na plecach i opad kopary to przy połączeniu bezpośrednim mogło dojść do bardziej spektakularnych reakcji organizmu icon_lol.gifPodane wzmacniacze z założenia jako wzmacniacze uznawane są za lepsze, pytanie jednak czy bardziej pasujące stylem do kolumn i oczekiwań, gustu ? Bo nie lepsze co lepsze, ale co pasuje reszcie toru.Rotel Ra 12 zagra podobnym stylem do Yamahy rn602, Nad zupełnie inaczej, ale czy tak jak chcesz ? Nie traktuj mnie jak dziecko Odtwarzacz CD mam połączony przez optyka, chinche . Praktycznie wszystkie źródła zbieram i na CD i na winylach mimo, że to te same pozycje. Grzeszczakowej nie mam na winylu bo nie ma takowej ale CD mam wszystkie i dokładnie tej płyty słuchałem przez wszystkie możliwe połączenia które podałeś. Zagrały w takiej właśnie kolejności: BT,RCA,optyk. Nada miałem wcześniej 356BEE i właśnie mnie nie porwał, choć jak teraz porównuję do tej yamahy.... to był jednak lepszy ale nie chcę znowu tego samego, chcę coś nowego, lubię testować, doszukiwać się nowych smaczków. Rozglądam się też za simaudio moon możę. Czuję, że i tak skończy się na wzmacniaczu lampowym. Teraz testuję sobie kolumny z pioneerem t-757 (bo mam taką możliwość) a czego szukam, no właśnie: Ciepłego brzmienia jak w połączeniu gramofonu ze wzmacniaczem lampowym, gdzie doszukam się detalizmu przy niewielkiej głośnościDetalizmu jak wyżej wspomniałem, lubię przejaskrawioną górę gdzie każdy instrument potrafię dobrze usłyszeć w odpowiednim - odosobnionym miejscu na scenie. Kiedyś w aucie miałem zrobione audio na starej alpinie 7909 i pamiętam, że to było "TO" Kopa jak wspomniana piącha Pudziana na wyższym lewelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2016 Jeśli 356 cię nie porwał to 375 też tego nie zrobi mimo że jest dużo mocniejszy.Porwie cię za to cayin a55tp. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
House Napisano 31 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2016 I to dokładnie jest typ, który mam w zakładkach już od jakiegoś czasu. Wysyłacie na testy z ewentualną możliwością zwrotu-zakupu? Jeśli tak, poproszę o warunki na PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Wiele modeli słyszałem ale ten po prostu gra na wzmacniacz z wyższego droższego pułapu cenowego. Podeślę info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts