Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, przymierzam sie do zakupu kina domowego, nie jestem mega wymagajacy a liczy sie dla mnie tez wyglad estetyczny kolumn jak i sub ktory w kinie robi robote, a chce nowy sprzet nie mam przekonania do uzywek ktore moga po czasie pasc, znalazlem kilka zestawow i chcialbym was spytac ktory byscie polecili, moj budzet to ok 1500-2500zł, pokoj ma 15m2wiec nie potrzeba mocarzy icon_smile.gif wczesniej posiadalem altusy 110tki i starczyly mi do sluchania muzyki i do filmow, ( wiadomo lepszy dzwiek z takich kolumn niz z fabrycznego audio) nie jestem wymagajacy jak pisalem potrzebuje tylko w miare przestrzennego dzwieku ktore daje kd i suba zeby w akcjach filmu potrafil fajnie uderzyc icon_smile.gif zestaw stereo odkladam na bok bo jak mam cos kupic to przed zakupem posluchac a zestaw stereo kolumny + ampli + sub przekrocza moj budzet a jak mam kupic chinskie stereo vk czy podobne to wole kupic lepsze kd, muzyki slucham 50% drugie 50 filmy, zalezy mi jedynie na uderzeniu basu z suba i na fajnym dzwieku, sprzet bedzie podlaczony troche pod komputer stacjonarny troche pod telewizor, wolalbym kolumny drewniane niz plastikowe tyko boje sie ze w drewnianych bedzie brakowalo basu a to dla mnie wazne zeby czasem potrafilo uderzyc, sklepy w ktorych moge sprzet kupic to mediamarkt, mediaexpert, neonet, eurortvagd, mycenter, podam wam moje typy być moze ktorys z ekspertow poleci sam cos z tych sklepow wartego uwagi icon_smile.gif pozdrawiam i dziekuje za pomoc koledzy

1: http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowe...lg-lhb675.bhtml myślałem o tym ale malo opini w sieci jak to gra.

2: http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowe...-3-czarny.bhtml

3: http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowe...lg-lhb755.bhtml

4: https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino...sure-hcp-czarny

5: https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino...50-nsp60-czarny
5 najbardziej mi podchodzi tylko nie wiem czy te kolumny dadza uderzenie basu ktorego potrzebuje a nie chce dokupowac osobno suba bo przekroczy to budżet, i czy orientujecie sie czy nadal w tych sklepach mozna posluchac kin domowych w celu sprawdzenia ktore sa na ekspozycji.
Napisano
Subwoofer dobrze sprawdza się w kinie. Zestawy "w drewnie" nie dadzą takiego uderzenia niskich tonów jak zestaw z subwooferem. Z drugiej strony zagrają znacznie czyściej i lepiej jakościowo niż zestawy plastikowe.
Zestawy które proponujesz to przeważnie podstawowa elektronika. Najsłabsze i najgorsze model. Budżet nie jest duży ale powinieneś się zmieścić z Yamahą 481 oraz głośnikami Quadral Quintas 6500. Osobiście dokupiłbym subwoofer w późniejszym okresie
Napisano
Przeczytalem od 3 godzin setki opini i komentarzy na temat roznych kin, samsunga lg denon yamaha pioneer, jedni o plastikowych zestawach pisza ze mega dzwiek dla srednio wymagajacych i mega bass, inni ze slaby bass drudzy ze slaby bass i wysokie tony tylko. W drewnianych obudowach pisza jedni ze fajny dzwiek drudzy ze przy wiekszym poziomie glosnosci srednia jakosc dzwieku inni natomiast ze nie da sie bez suba sluchac, co opinia to inne zdanie i juz mam metlik, plastik lepiej by pasowal mi do pokoju a nie ukrywam ze bass gra glowna role dla mnie w muzyce, poleci mi ktos jakis zestaw kina ktory bedzie potrafil czy w filmie czy muzyce dawal fajny dzwiek dla sredniowymagajacego i solodnie uderzy basem w razie potrzeby? Budzet do 2000-2500, jutro wybieram sie po spacer po sklepach z tym sprzetem i chcialbym wiedziec co wybrac bo nie wiem nadal czy istnieje mozliwosc odsluchu. Bede wdzieczny za pomoc pozdrawiam
Napisano
Czemu chcesz kupić w tego typu sklepach?
Oni się średnio na tym znają tak jak ja na pralkach.
Ze względu na raty? Też mamy zerówki. U nas masz po zakupie pełne wsparcie jeśli chodzi o ustawienie wymianę czy serwis sprzętu.

Nie słuchaj opini tylko swojego słuchu.
Jak chcesz kupić system plastikowy to daj sobie spokój jedz na wycieczkę i będziesz miał lepsze doznania.
Jak chcesz kino to tylko drewno w zasadzie to mdf.
Quadral 6500 to żywe kolumny grające dynamicznie i tanie jak na swoje możliwości. Ns50 to gęste kolumny z brakiem góry i słabym zejściem na basie. Do tego piankowe zawieszenie.

Nie wiesz co wybrać odezwij się do nas i doradzimy. Mige też wysłać Ci ten sprzęt na testy do domu. Podlaczysz i zobaczysz.
Zapraszam także do naszego salonu na odsluch.

Pozostaje do dyspozycji
Napisano
kinoman2580 na zestawie pokroju Lg i samsunga muzyki normalnie nie posłuchasz. Plastikowe płaskie kolumny odtwarzają tyko średnicę i wysokie bo taki dostają sygnał z centralki. Zresztą niskich by nie odtworzyły i tak bo nie mają takiego głośnika i komory rezonansowej.
Bas przetwarza subwoofer , a o ile w kinie to dobry pomysł to muzyka już niekoniecznie.
Oczywiście jak widzisz pisałem o "kolumnach" a pominąłem kwestię jakości centralki takiego kina bo to poziom tych najtańszych wieżyczek .

Cytat

Podpinajac sie do kolegi czy zestaw nr2 ktory zaproponowal to takze strata pieniedzy?

Ewentualnie czy te kolumny mozna polaczyc z innym ampli w podobnej cenie??

relio jeśli chodzi Ci o Pioneer vsx 530 i kolumny Taga 606 to w relacji do takiego kina"all in one " od LG , czy Samsunga to nie ma w ogóle dyskusji . To jak porównywanie samochodu do rikszy, czy muzyki z dobrego zestawu audio z mini wieżą za 300zł.
Model serii 5xx nie jest ani najgorszy ani najsłabszy.

Czy można łączyć kolumny z innym amplitunerem, ależ oczywiście. Przecież to nie jest zestaw obowiązkowy w imaxie typu cola i popcorn icon_wink.gif Kolumny w zestawie grają pierwsze skrzypce, narzucają styl i charakter ale amplitunery, czyt wzmacniacze różnych firm też różnią się barwą brzmienia ( mam na myśli nawet porównywalne cenowo modele) i jak pioneerem w Tagach coś nie pasuje sprawdź je z podobna cenowo Yamahą, Denonem, Onkyo.
Napisano
Nic nie jest stratą pieniędzy bo będzie grało zdecydowanie lepiej niż TV.
Czy z sensem to już inna sprawa. Biorąc pod uwagę budżet do jakości tagi znalazły by się zaraz za wspomnianymi quadralami. Obok setu na magnatach supreme i heco victa.

Tak amplituner według uznania.
Masz jakiś konkretny model na myśli?
Napisano
Dziekuje za odpowiedzi.

Nie mam niestety nic konkretnego na mysli poniewazniejestto moje glowne zainteresowanie i nawet porownywanie parametrow niewiele mi daje...

Mam budzet 3000zl na amp+glosniki i raczej szukam jakiejs propozycji aby nie wydac tych (jak dla mnie duzych) pieniedzy w bloto.

Jakmowie sub na razie nie wchodzi w gre ale dokupie w pozniejszym terminie.

S4Home czy wspomniane przez Ciebie quadrale daja rownie odczuwalne podbicie basu jak Tagi? Przy odsluchu tav 606 naprawde bylo to wyczuwalne a nie ukrywam ze wizualnie rowniez mi opowiadaja.
Napisano
Tak, Quadrale grają dynamicznie mocno na basie i wyraźnie górą.
Troszkę powyzej budżetu możesz dostać te kolumny z elektroniką Onkyo 656 i raczej nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Co najwyżej inne.
Quadrale są mniejsze co jest ich niewątpliwą zaletą

Mogę Ci podesłać taki zestawik w ramach zakupu z możliwością zwrotu jeśli nie będzie Ci odpowiadać.

W razie pytań zapraszam