Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, posiadam kino domowe Samsung HT-E330 i telewizor Samsung UE40F6320AW. Potrzebuję dopasować dobry kabel audio, żeby w tv dobrze z basami dźwięk odbierał, do tego wszystkiego mam tez dekoder STB Lite T90, mam kilka kabli: kabel audio firmy Lexton 2RCA-2RCA CINCH 1,5m HQ, jeden mam też jakiś komponentowy kabel Component Video 3x RCA - 3x RCA o długości 1,5 m, i jeszcze kabel na 2x cinch aux z wejściem do słuchawkowego, proszę o dokładne wytłumaczenie i co mam ew. kupić
Napisano
Cytat

Potrzebuję dopasować dobry kabel audio, żeby w tv dobrze z basami dźwięk odbierał,

Chyba nie w TV , bo żaden kabel nie sprawi że Tv przybędzie basu icon_wink.gif
Natomiast jeśli chodzi o podpięcie TV do kina domowego, to najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o jakość to wyjść z Tv sygnałem audio kablem optycznym (optical out) do KD.
Zaś co do wyjścia z kina domowego do TV to wiadomo kabel Hdmi.

Co do pytania o kabel component to bardziej odnosi się od do jakości obrazu, najgorszy jest z starego eurozłącza( bodaj do 600 linii, czyli stare TV crt, czasy kaset vhs) , potem ciutkę lepszy właśnie to 3 x rca czyli component( max chyba 720 linii), potem długa przerwa i już FullHD czyli kabel HDMI ( 1920×1080 linii i więcej )