activemen Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Witam Kolegów jestem nowy na forum więc jak coś już było a nie znalazłem to przepraszam. Chodzi o Yamahe HTR-2866 czy jest jakaś opcja która pozwoli na oglądanie tv (z dekodera) po wyłączeniu amplitunera (przekazywanie sygnału hdmi). Dziękuje za wszelką pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Ech, a wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronę i masz funkcję tego modelu https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino...onyx-100-czarny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 1 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 No super tylko tam nie ma informacji czy ten amplituner moze przekazywać sygnał hdmi gdy jest wyłączony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 A jakie Inne technologie masz wymienione skoro tej według Ciebie nie ma ?Bo jest napisane o- Pass-through . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 1 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Hmm tak jak pisałem na początku jestem nowy w tych tematach kupiłem swój pierwszy amplituner i nie znam się, ale skoro ma taką funkcje to ok będe szukał jak to uruchomić i gdzie. Dzięki za podpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Wiele nazw funkcji ma swoje skróty i nazwy ( tak jak skróty wyposażenia w autach typu abs, asr itd), wystarczy wpisać dana frazę po polsku w google i masz wyjaśnione jaki funkcjonuje skrót. Funkcja 4K i 3D też niewiele mówi, lub może wywołać uśmiech u kogoś nieobeznanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 1 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Tylko żeby było śmiesznie w instrukcji nie ma nic o Pass-through, ehh. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Może być tak że sklepy kopiowały dane bez zastanowienia z innego modelu, albo upiększały rzeczywistość ( tak jak w większości z mocą tych amplitunerów;)) wczytując się w opis ( także z zagranicznej strony firmowej) zaczynam sądzić, że funkcja ta bardziej dotyczy tego że przepuszcza on sygnał 4K , niż przepuszcza sygnał jakikolwiek kiedy jest wyłączony . To jednak najniższa seria amplitunerów, szaleństw więc nie ma, np bo nie może. Wiadomo, po co nagłaśniać kolumnami np. wiadomości czy jakieś programy informacyjne, przyrodniczeJak dekoder TV ( typu polsat, nka ) nie ma 2 wyjść hdmi ( a raczej nie) to może wystarczy jak kupisz rozgałęźnik hdmi i jeden kabel hdmi puścić wprost do Tv , a drugi do amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 lutego 2017 Ten model ma opcję pass thru.Musisz wejść w opcje HDMI i tam w opcjach conection lub właśnie HDMI znajdziesz taka opcje.Pozostaje do dyspozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 4 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Szukałem i na razie nie udało się odnaleźć tej funkcji niestety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Wszystkie opcje po kolei sprawdziłeś?Mam się za to wziąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 10 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2017 Witam i przepraszam że dopiero teraz ale lekki brak czasu. W opcjach HDMI sprawdziłem wszystkie opcje i mam tam (hdmi control,audio Output, tv audio input, standby sync,arc, scene) i nic więcej nie ma niestety inne opcje też przeglądnołem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 Cytat hdmi control,audio Output, tv audio input, standby sync,arc, scene No i tu masz wszystko.Co masz pod Standby? A co pod Hdmi Control? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 11 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 HDMI control - (on, Off)ARC - (on, of) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 11 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 Cytat HDMI control - (on, Off)ARC - (on, of) standby sync - (on,off, auto) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 Daj wszystko na ON i zobacz czy działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
activemen Napisano 11 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 Nie no już takie kombinacje testowałem niestety żadnych rezultatów. Jeszcze poszperam po menu ale wychodzi na to że to w tym modelu nie działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 lutego 2017 Nie miałem go nigdy u siebie. Ale na stronie Yamahy wyraźnie jest napisane że ma. Co na to instrukcja obsługi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts