Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam Kolegów jestem nowy na forum więc jak coś już było a nie znalazłem to przepraszam. Chodzi o Yamahe HTR-2866 czy jest jakaś opcja która pozwoli na oglądanie tv (z dekodera) po wyłączeniu amplitunera (przekazywanie sygnału hdmi). Dziękuje za wszelką pomoc.
Napisano
Hmm tak jak pisałem na początku jestem nowy w tych tematach kupiłem swój pierwszy amplituner i nie znam się, ale skoro ma taką funkcje to ok będe szukał jak to uruchomić i gdzie. Dzięki za podpowiedz.
Napisano
Wiele nazw funkcji ma swoje skróty i nazwy ( tak jak skróty wyposażenia w autach typu abs, asr itd), wystarczy wpisać dana frazę po polsku w google i masz wyjaśnione jaki funkcjonuje skrót. Funkcja 4K i 3D też niewiele mówi, lub może wywołać uśmiech u kogoś nieobeznanego.
Napisano
Może być tak że sklepy kopiowały dane bez zastanowienia z innego modelu, albo upiększały rzeczywistość ( tak jak w większości z mocą tych amplitunerów;)) wczytując się w opis ( także z zagranicznej strony firmowej) zaczynam sądzić, że funkcja ta bardziej dotyczy tego że przepuszcza on sygnał 4K , niż przepuszcza sygnał jakikolwiek kiedy jest wyłączony . To jednak najniższa seria amplitunerów, szaleństw więc nie ma, np bo nie może. Wiadomo, po co nagłaśniać kolumnami np. wiadomości czy jakieś programy informacyjne, przyrodnicze
Jak dekoder TV ( typu polsat, nka ) nie ma 2 wyjść hdmi ( a raczej nie) to może wystarczy jak kupisz rozgałęźnik hdmi i jeden kabel hdmi puścić wprost do Tv , a drugi do amplitunera.
Napisano
Witam i przepraszam że dopiero teraz ale lekki brak czasu. W opcjach HDMI sprawdziłem wszystkie opcje i mam tam (hdmi control,audio Output, tv audio input, standby sync,arc, scene) i nic więcej nie ma niestety inne opcje też przeglądnołem icon_sad.gif