Kanar Napisano 27 lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 lutego 2017 Na wstępie witam wszystkich forumowiczów. I teraz moje pytanie. Szukam kolumn do 1000zł nowe lub używane pod wzmacniacz yamaha ax 592. Pomieszczenie gdzie to będzie grało to salon około 40m, muzyka jakiej słucham to Techno, Dance, Elektronika, Rock.Myślałem nad takimi kolumnami:1.MAGNAT MONITOR SUPREME 10022.STX F200n lub F3603.Tonsil maestro180Co myslicie.Aktualnie posiadam Tonsil Scherzo 200 niby dźwięk nie jest zły tylko gdzieś ucieka bass. Jak stanę w kącie to ładnie słychać ale tylko tam, myślę że problem może być z bass reflexem z tyłu obudowy. Niby magnat też ma z tyłu ale niżej schodzi więc może coś poprawi. Chętnie rozważe wasze propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 lutego 2017 Z nowych do Yamahy, twoich preferencji dźwiękowych i pomieszczenia tylko supreme 1002 lub 2002.Z używanych klipsch synergy f2 lub f3.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanar Napisano 28 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2017 Klipsch synergy jeszcze są poza moim zakresem cenowym więc chyba te magnaty będą dobre. zmierzylem jeszcze raz salon i faktycznie jest 35m. A mam jeszcze pytanie co do tego tylnego bass reflex bo w Scherzo 200 też mam z tyłu i ten bas jest słabo słyszalny. Magnat powinien wypaść lepiej? Faktycznie mają szerszy zakres częstotliwości w górze jak i w dolnym paśmie i efektywność również, czyli wszystko wychodzi na plus. A co sądzicie na wzmacniacz yamaha ax 592 mam go też od niedawna więc nie wiem co o nim mówić bo narazie podpięty był tylko pod Scherzo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 lutego 2017 Jak go masz to go sprawdzisz z innymi kolumnami no szału nie ma. Magnat gra lepiej basem. Synergy f2 na pewno da się znaleźć do tej kwoty.W sprawie nowych pisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanar Napisano 28 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2017 Raczej wezmę magnat 1002 nowe pewnie lepiej zagra od Scherzo co napisze jak ja to słyszę a co w temacie okablowania to jaki byłby dobry, jaką średnicę 2,5mm czy 4 mmKlotz Melodika czy może jakiś inny tak do 20 zł za mJa potrzebuje 2x2m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Weź oehlbach jest dodatkowo ładnie ubasowiony. To pisz do nas wyślemy kable razem z kolumnami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanar Napisano 1 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Cytat Weź oehlbach jest dodatkowo ładnie ubasowiony. To pisz do nas wyślemy kable razem z kolumnami To jaka cena by była cena na magnat 1002 plus 5 m kabla z wysyłką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Kolego Kanar skoro już cytujesz post ( po co ?) który jest w oryginale 5 cm wyżej, to go też czytaj !!! Przecież S4Home napisał " pisz do nas ", skoro negocjujesz cenę musi wiedzieć o tym cała Polska ? Pisz do nich na priv , czy maila do salonu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanar Napisano 1 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Ok spoko poprawię się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Dokładnie. Pisz do nas. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts