michu9191 Napisano 9 marca 2017 Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Witam. Proszę o poradę jaki amplituner wybrac SONY STR-DE197 # RDS # 2x 100 w rms czy DENON DRA-295 # RDS # 2x 50 w rms? Który da radę głośnikom starego typu Diory ale odnowione 140w M 100w RMS. Chodzi mi szczególnie o bass i glośność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 marca 2017 Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Stare polskie konstrukcje kolumn głośnikowych miały zazwyczaj problemy z basem. Zacznij od tego aby napisać jak najwięcej: ile chcesz przeznaczyć na sprzęt, jaki masz sprzęt towarzyszący, jakiej muzyki słuchasz, jak duży jest pokój osłuchowy, itd.Wszystkie informacje jak ma wyglądać post na tym forum znajdziesz tutaj http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu9191 Napisano 9 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Jestem tu nowy więc sorry. Pokój ma 4x5. Na ampli mam przeznaczone 250 zl. Nie chce nowego bo to stare kolumny chociaż dobrze odnowione wygłuszone , podpięte pod wieżą panasonic na obecną chwile generują fajny przyjemny bass i sopran ale wiadomo to tylko mala wieża Czasem te głosniki będą graly na działce podczas małych imprezek Muzyki słucham róznej trance hh techno ...http://sprzedajemy.pl/sprzedam-glosniki-diora-nr16505487 posiadam cos takiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 Nowego w tej cenie nie kupisz.Moje zdanie jest takie.... Bierz co kolwiek sprawnego. Żeby potencjometry nie trzeszczały i już będzie dobrze. A najlepiej to szukaj typowego wzmacniacza bez radia, będziesz miał większy wybór. Tuner sobie dokupisz za 80 zł jak ci będzie brakować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts