Piotr Kawinski Napisano 24 marca 2017 Udostępnij Napisano 24 marca 2017 Witam wszystki. Mam problem z wyświetleniem obrazu na projektorze ACER 6517ABD Do Denona1300 podłączony jest tuner satelitarny, a do wyścia HDMI OUT projektor. (Brak obrazu) Połączenie bezpośrednio tunera satelitarnego tym samym kablem HDMI do projektora obraz jest wyświetlany bez problemu. Przy podłączeniu Tuner SAT--->Denon---->Telewizor, obraz jest wyświetlany bez problemowo. Próbowałęm w ustawieniach Denona HDMI pozmieniać też nieprzyniosło skutku. Tak jakby denon ciągle nie rozpoznował projektora. Miał ktoś taki problem ? Czy to wina ustawień czy brak współpracy urządzeń ze sobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 24 marca 2017 Udostępnij Napisano 24 marca 2017 Posiadam projektor od przeszło 10 lat, takie problemy miałem wielokrotnie i najczęściej pomagała zmiana rozdzielczości i odświeżania (na wartości, które obsługuje projektor). Nie wnikałem nigdy w przyczynę tego, kilka zmian rozdziałki i obraz się pojawiał. W razie kłopotów podłącz bezpośrednio tuner z projektorem przez hdmi, zaś z tunera pójdź wyjściem audio do amplitunera (tu problemu być nie powinno żadnego). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2017 Udostępnij Napisano 25 marca 2017 Wyjścia mogą być dwa. Simson wskazał jedno. Drugie to, że faktycznie urządzenia nie współpracują ze sobą. Jest tu kolega na forum który miał podobny przypadek i nie poszło finalnie. Różnica w HDCP. Mam nadzieję, że pierwsza opcja poskutkuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kawinski Napisano 26 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2017 Dzieki za sugestię co do zmiany rozdzielczości to jednak projektor obsługuję :)) Problem leżał w ustawieniach tunera satelitarnego,a mianowicie FOrmacie kolorów miałem ustawione YUV zmiana na RGB pomogła. Już wszystko wporządku. Pojawił się kolejny problem z PS4 ta sama sytuacja, ale po wyłączeniu zabezpieczenia HDCP wszystko działa poprawnie prócz wielu funkcji, które są zablkowane np:netfix, youtube, czytanie płyt DVD itd. :(( Czy można to obejśc jakoś? Wyczytałem,że kolejna aktualizacja do PS4 ma znieść HDCP,ale nie wiem ile w tym prawdy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 marca 2017 Udostępnij Napisano 27 marca 2017 Raczej nie prawda. Sens istnienia HDMI to właśnie hdcp. Na etapie prób wprowadzania nowego standardu złącz było wiele innych lepszych, jednak bez tego typu zabezpieczen, które były wymagane przez producentów. Więc na prawdę wątpię. Tego raczej nie ominiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts