beetle15 Napisano 26 marca 2017 Udostępnij Napisano 26 marca 2017 (edytowany) Witam, Jak w temacie, szukam pomocy przy doborze głośników do słuchania muzyki (głównie elektroniczna, rzadziej Lata 90, disco polo + filmy z kompa. 1.kwota na 2 kolumny 500zl 2.Moga być używane 3.podlacze pod subwooferem z zestawu Logitech z-2300 wyjście na na głośniki 2x40W rms 8ohm 4.powierzchnia pokoju 9m2 5. Zestaw raczej nie będzie rozbudowywany w najbliższej przyszłości 6.Zalezy mi aby głośniki były małe (podstawkowe) moc myślę 50w rms Edytowano 26 marca 2017 przez beetle15 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 marca 2017 Udostępnij Napisano 26 marca 2017 Napisz coś więcej - zapoznaj się z tematem - pierwsze posty, poprzez kliknięcie Edytuj. link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 marca 2017 Udostępnij Napisano 27 marca 2017 Może jestem w błędzie, ale jak zamierzasz je podłączyć? Czy aby ten model nie ma swoistych wtyczek? Będziesz zarabiał kabel głośnikowy na ta wtyczkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beetle15 Napisano 27 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2017 tak będę zarabiał kabel na wtyczkę, miałem w piwnicy stare głośniki od jakiejś wieży sony tylko miały 6ohm i 20w mocy i grały ładniej niż te satelity w zestawie, dlatego chcę je wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 27 marca 2017 Udostępnij Napisano 27 marca 2017 Dnia 26.03.2017 o 16:14, beetle15 napisał: Witam, Jak w temacie, szukam pomocy przy doborze głośników do słuchania muzyki (głównie elektroniczna, rzadziej Lata 90, disco polo + filmy z kompa. 1.kwota na 2 kolumny 500zl 2.Moga być używane 3.podlacze pod subwooferem z zestawu Logitech z-2300 wyjście na na głośniki 2x40W rms 8ohm 4.powierzchnia pokoju 9m2 5. Zestaw raczej nie będzie rozbudowywany w najbliższej przyszłości 6.Zalezy mi aby głośniki były małe (podstawkowe) moc myślę 50w rms Jakoś nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. Tymi watami w głośnikach "moc myślę 50w rms" ja bym się za bardzo nie sugerował. Coś musi pociągnąć te głośniki. A co z dedykowanymi głośnikami Logitecha do tego suba? może lepiej zainwestować w jakiś soundbar i podłączyć go z Twoim subem? W takim pomieszczeniu będzie wystarczająco Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 Nie mam zielonego pojęcia jak gra ten sub że wzmacniaczem, nie wiem także jakiej jest mocy i jakie kolumny udźwignie. Ale wiem jedno jak ju musisz wymieniać to kuo tannoy m1 lub lepiej m2 bo zawsze łatwo je sprzedać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts