piotrekwaw Napisano 17 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2017 Witam chcialbym kupic amplituner Pioneer 520D. Chce go uzywac do kina domowego oraz sluchania radio. Pokoj do 20m2. Pozniej planuje kupic subwoofer i glosniki. Chce zaczac od amplituner i prosze o opinie na jego temat. Kosztuje on 2300zl. i podoba mi sie ze jest plaski i ma internet radio oraz DAB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2017 Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. W imieniu czytelników prosimy też o używanie języka polskiego. Także ( jeśli liczysz na rzeczowe porady) o podanie istotnych informacji z godnych z "pierwszymi postami" np. typu metraż , inny sprzęt towarzyszący (kolumny) , preferencje brzmieniowe, itd., bo info. że planowany amplituner jest płaski* i kosztuje 2300 jest informacją ogólnie wiadomą. Odkładnie zakupu kolumn na później nie ma sensu, bo amplituner będzie się kurzył . Najlepiej kupując go w sklepie porównać jak gra z różnymi kolumnami, będziesz wiedział potem czego od kolumn oczekujesz, łatwiej będzie zatem potem kupić podobnie brzmiące. *To akurat wielu osobom się nie podoba ;), bo ta płaskość z czegoś wynika;) Miałem kiedyś sposobność posłuchać podobnego Pioneera z takim zasilaniem i było delikatnie mówiąc bardzo średnio, nawet biorąc pod uwagę że to tylko amp kinowy. Zapewne to efekt najtańszych zasilaczy impulsowych i takiego nie innego stylu Pioneera dawały średni efekt. Zasilanie impulsowe to pewnie jakaś przyszłość, w wielu przypadkach nawet już teraźniejszość, ale takowe dobrej klasy kosztują więcej . Aha, biorąc pod uwagę że amplituner ma radio internetowe , a więc kilka tys tematycznych (w tym muzycznych) stacji radiowych to DAB+ z kilkoma stacjami nie jest żadną atrakcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekwaw Napisano 19 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2017 Witam ponownie, Bardzo prosze o pomoc w wyborze amplitunera do 2500zl. Interesuje mnie zeby posiadal wi-fi, bluetooth i jesli jest to mozliwe internet radio(jesli jest sens z internet radia???) Chce kupic amplituner i wzmacniacz aktywny(myslalem a jbl 250mm) glosniki chce podlaczyc stare od Sony center(glosniki planuje dokupic pozniej) Prosze o pomoc w wyborze sprzetu i wzmacniacza jesli ide w nie prawidlowym kierunku. Pioneer 520d generialnie podoba mi sie ale rozumiem ze nie jest to lepszy wybor. Amplituner chcialbym zeby byl 5.1. Prosze o pomoc w wyborze. Interesuja mnie dwie firmy Demon i Pioneer. Czekam na pomoc forumowiczow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2017 Skoro tak ci się podoba to kwestia przesadzona Masz jeszcze do wyboru onkyo l50. E tej cenie także świetny model onkyo 656 ale już klasyczny wyższy. A jakie "głośniki" będziesz do niego spinal? Bo może się okazać że będzie za słaby. Myslales już o tym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekwaw Napisano 26 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2017 7 godzin temu, S4Home napisał: Witam ponownie, Zdecydowalem sie na zakup amplitunera Denon x2300w, Do niego chce kupic subwoofer jbl 250p. Pozniej chce kupic zestaw Jbl studio 290. Generalnie mysle ze to dobry zestaw, ale moge sie mylic????, prosze o porady i pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2017 Ok, to nie skojarzyłem, że piszesz o tym gdzie indziej. Przesłuchaj je obok Heco music style. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts