frodo79 #1 Napisano 10 lipca 2017 Witam, Potrzebuje fachowej pomocy przy podłączeniu do Denona 1611 takich sprzętów jak TV, Tuner Sat Ariva, Blu-Ray, PS4. Jak to spiąć do kupy żeby, co z czym połączyć? no i pozostaje sama konfiguracja Ampli, może ktoś ma podobny sprzęt? Jest co takiego w tych sprzętach jak HDMI-CEC, nie wiem o co chodzi ale po włączeniu tej opcji wszystko wariuje, może ktoś to ogarnie i napisze co gdzie włączyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 11 lipca 2017 Nie ma instrukcji? Tak po krotce. Ampli nowy czy używany? Jak używany to zresetuj ustawienia Wszystko podłącz źródłami cyfroeymi. Hdmi lub i optykiem. Podłącz mikrofon kalibracyjny po prawidłowym rozstawienie kolumn i testuj. Co potrzebujesz jeszcze wiedzieć? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frodo79 #3 Napisano 11 lipca 2017 To że hdmi trzeba podłączyć to wiem. Chodzi o to czy korzystać z hdmi ARC przy podłączaniu, czy da się tak zrobić że kiedy wyłącze Ampli to głos będzie słyszalny z tv, gdzie wtedy wpiąć Arive? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 19 lipca 2017 Przy ARC masz głoś zawsze z tego co idzie na ekranie. Nie wszyscy lubią jednak żeby ampli za każdym razem się włączał razem z TV. Jak wolisz. JA bym podłączył Arive i TV przez cyfrowe wejścia z pominięciem HDMI. An jedno ani drugie i tak nie ma HD dźwięku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach