Vonsh Monster Napisano 12 lipca 2017 Napisano 12 lipca 2017 Witam wszystkich, dysponując budżetem 1000 zł chcę podpiąć coś pod TV - coś ,czyli może to być soundbar, może być zestaw z głośnikami i wzmacniaczem (2.1 max). Niestety nie mogę dołożyć 10k i kupić czegoś porządnego(remont i przeprowadzka skutecznie wyczyściły konto :)). Audiofilem nie jestem, chcę poprawić dźwięk z TV, okazjonalnie posłuchać muzyki. "Coś" będzie stało w salonie 22m2. Czy dysponując tym budżetem jestem w stanie kupić cokolwiek choć trochę sensownego? Odpisz, cytując
Angel Napisano 15 lipca 2017 Napisano 15 lipca 2017 Cześć. Jesteś w pewnym sensie audiofilem, bo chcesz poprawić jakość dźwięku. A sądzisz, że audiofil, to kto? Poczytaj nasza dyskusję o tym, link masz pod moim postem. Do salonu 22 metry kwadratowe proponuję kolumny podłogowe i wzmacniacz stereo plus na razie jakiś najtańszy DAC. Albo amplituner stereo z wbudowanym DACem. Może się uda coś znaleźć w tym budżecie? Dobrze byłoby mimo wszystko wiedzieć jaki masz gust brzmieniowy. Chodzi o to, czy dźwięk ma być jasny, ostry, chłodny, twardy, suchy, konturowy, czy odwrotnie ciemny, łagodny, ocieplony, miękki, soczysty i dobrze wypełniony w średnicy? Czy możesz odsunąć kolumny od ścian tylnej i bocznych? Na ile centymetrów? To ważne przy wyborze kolumn. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 19 lipca 2017 Napisano 19 lipca 2017 Witaj, Kup wzmacniacz i dwa monitory. Do tego prosty konwerter Fioo. Odpowiedz na pytania Angela i jesteśmy w stanie coś dobrać w takim budżecie. Odpisz, cytując
Recommended Posts