adams_19 Napisano 19 lipca 2017 Napisano 19 lipca 2017 Witam wszystkich forumowiczów, to pierwszy mój post na tym forum. Otóż mam odtwarzacz yamahy cd-s2000 kupiony z tzw. drugiej ręki i chciałbym aby może znawcy tematu doradzili jaki wzmacniacz może w komplecie stworzyć udany duet(poza A-S2000) i w większym stopniu stworzyć synergię sprzętowo. Proszę aby pisały osoby, które miały wcześniej praktycznie do czynienia z tym cdikiem. Pozdrawiam i mam nadzieje na merytoryczne wpisy Odpisz, cytując
Barry Napisano 20 lipca 2017 Napisano 20 lipca 2017 Witaj Kolego, synergię to Twój CD stworzy z każdym wzmacniaczem, pytanie tylko co masz na myśli pisząc "w większym stopniu" oraz "udany duet"? Przy tak lakonicznym wpisie nie oczekuj zbyt wielu odpowiedzi tutaj... zapoznaj się z zasadami pisania pierwszych postów a napewno znajdzie się ktoś, kto udzieli Ci merytorycznej odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 20 lipca 2017 Napisano 20 lipca 2017 Jak nie A-S2000, to może A-S2100? Tak jak pisał Barry, warto by było doprawić post o jakieś szczegóły, ramy, w których moglibyśmy coś Ci doradzić. Odpisz, cytując
adams_19 Napisano 20 lipca 2017 Autor Napisano 20 lipca 2017 Barry, Top Hi-Fi Szczecin thx za cenne uwagi, jeśli chodzi o trochę więcej informacji to powierzchnia pomieszczenia to 20m kwadratowych średnio wytłumione, muzyka każda( bez hip-hopu z większą dawką rocka, jazzu, muzyki symfonicznej i dobrych wokali ) w miarę dobrze nagrana. Chciałbym aby wzmacniacz nie był słabeuszem i żeby miał delikatnie podkreśloną górną cz. pasma basowego, delikatnie ocieploną średnicę i dobrą część pasma wysokich tonów- tzn. aby stanowiła dopełnienie i była dość kulturalna. Wiem, że tak ustawiony charakter zdarza się w niektórych wzmacniaczach i zdaję sobie sprawę, że raczej nie są one z segmentu budżetowego. Zgadzam się z tym co napisał Top Hi Fi w przypadku A-S2000, jednak trudno go upolować zadbanego( czyt. od melomana i dodatkowo w odpowiednim "srebrnym" kolorze i w rozsądnej cenie). Mam nadzieję, garść tych informacji trochę ułatwi pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując
Barry Napisano 20 lipca 2017 Napisano 20 lipca 2017 @adams_19, a kolumny jakieś już posiadasz? Pamiętaj że brzmienie zestawu kształtowane jest przez jego wszystkie elementy - łącznie z kablami. To że dostaniesz wzmacniacz spełniający Twoje założenia nie znaczy wcale, że uzyskasz finalnie taki sam dźwięk. Odpisz, cytując
adams_19 Napisano 20 lipca 2017 Autor Napisano 20 lipca 2017 Barry, kolumny i kabelki są i na razie nie ma co zmieniać, co prawda nie jest to coś extra ale sprawdza się ( kimber 8pr +magnat quantum 605 ) Odpisz, cytując
Recommended Posts