hubert841 Napisano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2017 (edytowany) Hej, Jestem nowy i zielony w temacie, więc się przedstawie. Hubert jestem Tworzę temat, bo nic podobnego na forum nie znalazłem. Ostatnio wpadły mi wiekowe altusy 200, wiem że nie są to kolumny najwyższych lotów, ale szukam do nich jakiegoś sensownego amplitunera do 200zł, no góra 300. Będzie to grało mi w garażu, 24m kwadratowe powierzchni. Jest to garaż blaszany, z zewnątrz oklejony styropianem. Lubię słuchać wszystkiego poEdytuj trochę, i disco polo, i hity z lat 70-80, muzyke z radia, jakieś electro mixy. Proszę o pomoc! edit. Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie. Edytowano 2 sierpnia 2017 przez hubert841 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2017 (edytowany) Cześć. Z tymi kolumnami zagra wszystko i nic. Chodzi o to, że jakoś tam zagra prawie każdy wzmacniacz czy amplituner. Byle w miarę mocny. A nic, bo to słabe jakościowo a raczej udziwnione tonalnie. Grają dość ostro, agresywnie. Chyba, że lubisz taki dźwięk a nie słyszałeś nic lepszego. A dlaczego ma być amplituner a nie wzmacniacz? Edytowano 2 sierpnia 2017 przez Angel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert841 Napisano 2 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2017 hmm, szczerze to nie słyszałem innych kolumn, te dostałem za free. głownie chodzi o to żebym mógł sobie podłączyć telefon pod minijack, usb to już całkiem byłby wypas. Więc i wzmacniacz by styknął. Szukam najlepszej opcji w tej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 Do garażu rozumirm żeby po prostu tak sobie posłuchać na luzie? Idź w kierunku wzmacniaczu ciepłych Harman lub Pioneer. Najwyższy model o najlepszym stanie jaki uda ci się kupić. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 @S4Home i możemy mieć problem. Bo Pioneery z "normalnej" serii grają jasno i wyraziście, nawet niektóre dość ostro. Tylko Pioneery z serii Reference się tu nadają. Harman Kardon może być. A także starsze wzmacniacze NAD np. 3240 PE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 Myslalem np o modelu 656. Tak to reference Dobrze. Teraz będziemy zwracać na siebie uwagę Hehehe Pozdrawiam z gorącego Krakowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert841 Napisano 3 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 Czyli rozumiem żeby szukać coś z harmana, lub pionieera serii reference w jak najwyższym modelu w tym budżecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 Dla jasności. Jakiegoś wzmacniacza czy amplitunera z USB raczej w tym budżecie nie znajdziesz. Nic sensownego. Natomiast z wyjścia mini jack jakoś to będzie grało. Zastosujesz przejściówkę: mini jack - 2 x RCA. Można byłoby oczywiście po USB, ale trzeba by dokupić DAC, który wpinasz pomiędzy telefon czy komputer a wzmacniacz. Może kiedyś z czasem jak nabierzesz ochoty na sprzęt lepszej jakości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert841 Napisano 3 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 Okej, rozumiem. Póki co wystarczy mini jack. Na pewno te nagłośnienie będzie dawało więcej frajdy niż radio budowlane... Czas poszukać coś sensownego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2017 17 godzin temu, hubert841 napisał: Czyli rozumiem żeby szukać coś z harmana, lub pionieera serii reference w jak najwyższym modelu w tym budżecie? Tak, ale nie brnij ślepo w wyższy model. Jeśli ten niższy jest w lepszym stanie to idź w niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert841 Napisano 16 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2017 Panowie, po obfitych poszukiwaniach wpadło mi w oko ampli pioneer sx757 za mniej niz 3 stowki. calkowicie mi odpowiada, ma wszystko to czego bym chciał, tylko zasadnicze pytanie, czy 65w rms 8ohm wystarczy mi do zasilenia tych altusów? a656 reference sobie odpuszczam, ceny nie schodza ponizej 400zl, harman kardon jest ciezki do wyrwania w takiej kasie z taka moca na altusy. Co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Nie znam tego modelu. Ale jak wiele osób twierdzi nie ma znaczenia co podlaczysz pod altusy, grają tak samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert841 Napisano 17 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Dobra, olałem temat z tym pioneerem, w 90% decyduje się na yamahe ax 530. jest też mniej więcej za 3 stówki, ten pioneer nie miał za dużo opinii, natomiast yamaszka ma. Moge mieć tez w tej cenie yamahe a520 ale raczej wezme ta ax 530. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts