Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Chcę kupić używany wzmacniacz do kolumn Magnat Quantum 757. Który będzie najlepszym wyborem:

- Hegel H70 - 3 letni - najtańszy niecałe 3000

- Yamaha S-2000 - około 5 letni - trochę powyżej 3000

- Magnat MA1000  - prawie nowy - za niecałe 4000

Proszę o wybór tylko między tymi 3 pozycjami mając na względzie moje kolumny (S4 home napisał o nich że "grają detalicznie, bardzo otwarcie, z twardym dużym szybkim basem. Średnica jest aczkolwiek nie na pierwszym planie") oraz stosunek cena/jakość. Muzyka Rock oraz POP. Ja na tę chwilę zdecydowany jestem na Yamahę S-2000.

Edytowano przez gosc_niedzielny_
Napisano

Także obstawiał bym AS2000 to świetny wzmak.

MA1000 bardzo się zgrywa z tymi kolumnami. Gral z nimi na Audio Show 2017 też było dobrze. Ale jeśli używany to nieco za dużo. Za pare stówek więcej masz u nas nowy :/

"roszę o wybór tylko między tymi 3 pozycjami"

Nie dokładam więc więcej.

Napisano (edytowany)
25 minut temu, S4Home napisał:

Także obstawiał bym AS2000 to świetny wzmak.

MA1000 bardzo się zgrywa z tymi kolumnami. Gral z nimi na Audio Show 2017 też było dobrze. Ale jeśli używany to nieco za dużo. Za pare stówek więcej masz u nas nowy :/

Magnata MA1000 wg sprzedającego:

"Wzmacniacz był w zasadzie tylko użyty do odsłuchu więc jest wizualnie i technicznie prawie nowy"

mogę mieć za 3750zł u Was nowy jest za 6999zł więc łatwo policzyć że parę stówek to dokładnie 32 i pół stówki więcej :/...

Edytowano przez gosc_niedzielny_