rojber93 Napisano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2017 Witam. Jestem nowy na forum i jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o audio. Mam w pokoju 2 głośniki philips po 50w od wieży, a do tego skrzynie basowa z głośnikiem jbl gt 510 Podłączyłem to pod wzmacniacz mac mpx 2000 i pod zasilacz komputerowy i pod tv. Chciałbym wymienić wzmacniacz i zasilacz na amplituner. I mam do was pytanie jakiej mocy szukać ewentualnie modelu do 300zł ? Dodam, że ma to grać w w małym pokoju 15m takie jakby ''kino domowe'' cudów nie oczekuje Po podłączeniu tego co mam w głośnikach słychać lekkie buczenie, przy muzyce lub filmie tego nie słychać, czym to może być spowodowane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Czy to nie skrzynia basowa z car audio? Kup amplituner stereo sprawny do 300 zł. Chodź te starsze modele nie miały wyjścia na suba. Więc tu możesz też polować na typowy wzmacniacz, będzie łatwiej. Skrzynia basowa od car audio, zasilacz komputerowy, Polak potrafi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojber93 Napisano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Tak to jest skrzynia od car audio i wzmacniacz tez ☺ Obecnie gra to calkiem ladnie tylko chcialem sie podbyc tego zasilacza i wzmacniacza. Problem jest taki ze jak podlacze glosniki to nie bedzie chyba basu, a teraz na wzmacniaczu moge przelaczyc na mono/stereo i jest dzwiek i bardzo slaby bass albo mocniejszy bass tak jak powinno byc ☺ zostawilbym ten wzmacniacz tylko jak to pozniej podlaczyc do kupy ? ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 To forum raczej audio domowego. Jakieś próby walki z systemami mieszanymi, kombinowaniem, CSR w domu , dom w car znajdziesz na forum elektrody. Tu mogę ci doradzić zakup wzmacniacza audio domowego. Suba do domu i kolumn do domu ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Witam, ciężko będzie to sensownie spiąć w całość. Możesz spróbować pod zestaw kolumn A podpiąć Philipsy a pod zestaw B subwoofer. W tym budżecie raczej skup się żeby sprzęt był pewny i sprawny. Prowadzę komis audio, mogę Ci zaoferować np. amplituner stereo Sony STR-DE135 z pilotem. Sprzęt jest całkowicie sprawny, kosztuje 300zł. Jeżeli jesteś z mojej okolicy to zapraszam na odsłuch, mam spory wybór sprzętu audio. tutaj link do Sony: http://allegro.pl/amplituner-stereo-sony-str-de135-myslenice-i6935972550.html Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojber93 Napisano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Może sprzedać tą skrzynie z wzmacniaczem i zamiast tego kupić coś do domu, małego pokoju Zostawię tylko te 2 philipsy i co proponujecie dokupić ? Patrzyłem na subwoofery i większość jest aktywnych z wyjściem na głośniki. Czy kupno takiego używanego subwoofera yamaha/harmana za ok 500zł i podpięcie do niego tych dwóch philipsów i przez rca do tv to dobry pomył ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 to niby wyjście na głośniki, to tak faktycznie wejście wysokopoziomowe, służy do podpięcie wzmocnionego sygnału z zewnętrznego wzmacniacza. Więc to raczej odpada. Subwoofer do muzyki bym odpuścił, a zainwestował w przyzwoite przednie kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 września 2017 Udostępnij Napisano 1 września 2017 Tak do domowego audio stosuje się suby aktywne. Nie obciążają wzmacniacza. Wtedy wybierasz taki z wejściem wysokopoziomowym i podłączasz dowolny nawet nie przygotowany pod sub wzmak. Mimo że gniazda te same co w kolumnach taki sub bierze tylko parę watów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts