Markcox Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 Jestem w posiadaniu zestawu Klipsch Synergy, z tym, że F10, C10, B20 + 450SW i przyznam szczerze, że przez wiele lat cieszy moje ucho i w sumie złego słowa nie mogę powiedzieć. W ostatnim czasie jedynie "dotarło" do mnie, że jednak sam central jest delikatnie "cherlawy" i poszła wymiana na 450C - co też utworzyło efekt domina i w ślad za tym ruchem już myślę nad wymianą całej reszty zestawu na serię Reference Premiere. Z perspektywy czasu stwierdzam, że to był bardzo udany zakup i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki Z resztą jak to z Klipschem bywa, charakteryzują się wysoką skutecznością, więc niejako wpisują się w Twoje obawy, z odpowiednim zasileniem zestawu swoim Denonem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sulej Napisano 4 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2018 Markcox dzięki za odpowiedź. Nie wiesz może czy seria F10/F20 różni się mocno od F1/F2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 4 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2018 kupując swój zestaw, na tamten czas nie porównywałem ich brzmieniowo między sobą. Seria F10/F20/F30 była bezpośrednim następcą F1/F2/F3. Patrząc na suche parametry na papierze, F1 od F10 nie różni się praktycznie niczym - jedyne, co rzuciło mi się w oczy, to zastosowanie materiału z jakiego wykonano głośnik wysokotonowy, więc nie wykluczone, że było to tylko kosmetyczne "odświeżenie" oferty produktów przez Klipsch'a. Ale może ktoś posiada większą wiedzę w tym względzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 Dnia 4.01.2018 o 09:39, Sulej napisał: Markcox dzięki za odpowiedź. Nie wiesz może czy seria F10/F20 różni się mocno od F1/F2? Tylko kolorem Serio różnica polegała na zrobieniu czarnych tub. Bo ludziom srebrny kolor nie odpowiadał. Seria RP o której też piszecie jest znacznie lepsza. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts