Dawid Andrzejewski Napisano 9 listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 Witam serdecznie! Od razu mówię, że jestem zielony w temacie. Moje pytanie jest następujące: w jaki sposób podłączyć kino domowe lg ht306pd do telewizora samsung ue40ju6440, tak żeby w momencie korzystania np. z youtuba, dźwięk wydobywał się również z kina domowego? Kina używam np. przy oglądaniu filmów na DVD, lub programów telewizyjnych, lecz nie wiem w jaki sposób podłączyć kino żeby "współgrało" z filmami z internetu oglądanymi przez internet na TV. Z góry dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 9 listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 To dość prosty model i hdmi działa tylko jako wyjście sygnału z odtwarzacza. Nowsze HDMI mają funkcję ARC, czyli działaja w dwie strony in oraz out. Ten LG nie ma też wejścia optycznego dla np. TV. Z tego co widać z opisu http://www.lg.com/pl/kino-domowe/lg-HT306PD-dvd to ma chyba wejście analogowe ( RCA audio IN L i P) więc musiałbyś z TV wypuścić sygnał audio po wyjściu słuchawkowym do niego kablem minijack na 2RCA, rozwiązanie raczej słabe ( nawet nie jakościowo, bo to kino to bzykacz, nie kino) bo wkładając minijacka do wejsćia TV wyłączysz jego głośniki ... a raczej wszystkiego nagłaśniać nie będziesz. Lepsza opcja to wyjść kablem optycznym z wyjścia TV optical out do zakupionego wcześniej DAC ( np. Fiio D3 , 120zł) a z niego kablem RCA do tego LG. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Andrzejewski Napisano 9 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 Dzięki wielkie za odpowiedź, zastanowię się nad kupnem kabla bądź nowego kina domowego. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 listopada 2017 17 godzin temu, Dawid Andrzejewski napisał: Dzięki wielkie za odpowiedź, zastanowię się nad kupnem kabla bądź nowego kina domowego. Hehehehehe To kwestia dobrego przemyślenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts