Xiaomifan Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Witam wszystkich. Planuję zakup wzmacniacza Yamaha ax 700 i prosiłbym o pomoc w doborze kolumn podłogowych. Pomieszczenie prostokąt 30 m2 wysokie na 3,6 m. Rodzaj muzyki to rock i pop z lat 80tych, muzyka filmowa. Budżet mam okrojony do 1800 zł. Preferuję czyste brzmienie i duże głośniki niskotonowe. Pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Dali 850, Klipsch f3 Pozdrawiam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiaomifan Napisano 13 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Dziękuję bardzo za propozycje. Mam jeszcze prośbę wiem, że w budżecie do 2 tys. zawsze używki będą proponowane, a ja chciałbym się jeszcze zorientować co z nowych kolumn mógłbym szukać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Melodika bl40mkII, indiana linę tesi 561, heco 500. Pisz do mnie to zrobię ci cenę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiaomifan Napisano 4 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 Obecnie po odsłuchach mam faworyta i jest to STX Elektrino 250 w bardzo atrakcyjnej cenie i jadę odsłuchać używane Jbl LX2005. Czy ktoś może coś mi powiedzieć o tych kolumnach czy warto jechać posłuchać ich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 24 minuty temu, Xiaomifan napisał: Obecnie po odsłuchach mam faworyta i jest to STX Elektrino 250 w bardzo atrakcyjnej cenie i jadę odsłuchać używane Jbl LX2005. Czy ktoś może coś mi powiedzieć o tych kolumnach czy warto jechać posłuchać ich? Warto i należy posłuchać, bo po pierwsze masz jak na razie masz nie za duże doświadczenia, a punkt odniesienia w postaci brzmienia STX electrino 250 mimo że jest ( to dobrze) to może być trochę mało. To abyś odsłuchiwał i porównywał różne kolumny ze swoim obecnym wzmacniaczem jest chyba oczywiste. Dnia 13.11.2017 o 10:23, Xiaomifan napisał: Budżet mam okrojony do 1800 zł. Preferuję czyste brzmienie i duże głośniki niskotonowe. Warto słuchać i precyzować oczekiwania bo jak piszesz "czysty dźwięk" mało mówi, bo mnie czysto bardziej się kojarzy z odbiorem radia czy kiedyś TV, czysto czyli bez zakłóceń. Czy Tobie bardziej chodzi o to, aby brzmienie było precyzyjne, dokładne , z góra pasma pełną informacji ?- być może. Tak samo duże głośniki niskotonowe, o ile w dobrych konstrukcjach kolumn i średniej wielkości pokojach( do 25m ?) głośniki do 18cm dadzą niskie zejście i dynamikę i będą wystarczające, to w salonach 30 m kw mogą mieć już pewne problemy. No ale to tak jak z wysokimi tonami, zależy od oczekiwań i punktu odniesienia . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiaomifan Napisano 4 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 Ale mnie zależało na jakiejś opinii o kolumnach Jbl a nie o komunałach że trzeba słuchać. Dziękuję Ci ale jeśli nie masz nic do powiedzenia o Jbl to daruj sobie dalsze posty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2017 Moim zdaniem to granie inne niż STX. Jedno jest równe a drugie basowe z cofniętą górą. Myliłem się? Byłeś na tym odsłuchu? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2017 Co prawda mam subwoofer z tej serii jbl-a , więc mogę jedynie powiedzieć stolarka przyjemna , produkcja bodajże w Danii - jak brzmią lx2005 nie wiem , ale w tamtych latach robili dosyć fajnie brzmiąco kolumny. http://www.audiostereo.pl/jbl-lx2005-kto-je-zna_3410.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiaomifan Napisano 5 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2017 No Jbl nie podeszły mi, to takie ciepłe kluchy w porównaniu do stx brak drajwu dynamiki. Jak na razie chyba coraz bardziej skłaniam się ku nowym Elektrino 250, tylko jeszcze zastanawiam się czy dam radę finansowo przed świętami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2017 Bools Eye Traiłem. To pisza do nas o cenę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts