Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.Pokój na poddaszu 4,30x4,10.Na dłuższej ścianie skos z oknem dachowym na przeciwległej tv 55". Jakie kino proponujecie do kwoty max 2500.

Sprzęt nowy (pewnie raty) i wyłącznie do filmów. Interesują mnie zestawy 5.0. Celowałem w Tagi 606 i Onkyo 545 które w zestawie można kupić za 2500.

Tylko czy ten pokoik z tym skosem nie będzie za mały na ten zestaw.Może nie byłoby znacznej różnicy przy tej powierzchni gdybym kupił np tagi 506 +Pioner VSX -330 oszczędzając przy tym na suba. Tv oglądam z odległości 2.5-3m,może przy tym skosie jednak coś innego  dałoby lepsze rezultaty.

Napisano

Mogę ci zaproponować coś innego np:

1. Yamaha RX-V383 
2. Pioneer VSX-531
3. Denon AVR-X540BT

Co do kolumn to np:

1. Quadral Quintas 6500
2. Taga Harmony TAV-606 (twoja propozycja)
3. Magnat Supreme II 1002 102 252

Pomyśl nad subwoofer-em bo dużo on wnosi i kino bez niego bardzo traci ;) !

Co do pokoju skos może być trochę kłopotliwy, ale wydaje mi się, iż metraż co do tych zestawów będzie ok.

Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki Grzesio,zagłębię się w powyższe.Subwoofer obowiązkowo,ale trochę później :).

Może ktoś ma jakieś doświadczenia z akustyką w tego typu pomieszczeniu ?.

Napisano

Dokładnie. A skosy same w sobie jak dobrze ustawienie to nawet pomogą!

Z taga nie schodz niżej niż model 606, masz jeszcze quadrale 6500 to porównania. 

Napisz do mnie wypożyczę ci sprzęt i sprawdzisz jak akustyka u ciebie się spisuje :)

Napisano

Witam.Zdecydowany byłem do wczoraj na 100% na QQ 6500 + ONKYO 555.

Ale zobaczyłem w sieci ten zestaw DENON AVR-X1400H + Wilson Movix 5.0 Czarny za 2800 (czarnopiątkowy). Bardzo proszę o szybką poradę.W necie bardzo mało informacji o tych kolumnach.

Napisano

Podaj proszę swoje propozycje  do ww.pomieszczenia.Oczywiście biorąc pod uwagę najtańszy z tych zestawów które ''zmiotą'' te moje klocki.Interesują mnie tylko nowe zestawy 5.0. Z góry dzięki.

Napisano

Może nieprecyzyjnie się wyraziłem.Proszę o propozycję zestawów najtańszych, ale z tych co to nie będą robiły tylko za meble :).

Chciałbym wiedzieć od jakiego pułapu cenowego zaczynać 4,5,6 tyś.

Napisano
Dnia 24.11.2017 o 09:14, klon napisał:

Witam.Zdecydowany byłem do wczoraj na 100% na QQ 6500 + ONKYO 555.

Ale zobaczyłem w sieci ten zestaw DENON AVR-X1400H + Wilson Movix 5.0 Czarny za 2800 (czarnopiątkowy). Bardzo proszę o szybką poradę.W necie bardzo mało informacji o tych kolumnach.

To gorszy system. Nie ma co ukrywać.

Dnia 24.11.2017 o 10:59, mariusz1967 napisał:

co prawda zakres jego propozycji jest hmm ,, dyskusyjny ,,

A wiec podyskutujmy. Co uważasz za ok a co nie?

Dnia 24.11.2017 o 12:23, mariusz1967 napisał:

Wybacz , ale nie podejmę się w doradzeniu konkretnego modelu w tych pieniądzach

No i jest odpowiedź. Dziękuję za konwersację.

Dnia 24.11.2017 o 12:36, klon napisał:

Chciałbym wiedzieć od jakiego pułapu cenowego zaczynać 4,5,6 tyś.

W tej cenie dostaniesz system lepszy. Ja już mam propozycje. Ale ciekaw jestem na odzew kolegi :) Będzie się działo.