Andrzej Białek Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Witam. Otóż mam pewną zagwozdkę, mianowicie - czy jeżeli mam dwa wyjścia jack, jedno z tyłu drugie z przodu. Tutaj pojawia się problem - uzyskałem dźwięk z obu wyjść, ale teraz chciałbym, abym na słuchawkach miał gry, a na głośnikach muzykę. Czy jest to w ogóle możliwe? A jeżeli to czy wymagana jest dedykowana karta dźwiękowa? Płyta główna to MSI b350 pc-mate. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 listopada 2017 Po pierwsze muszę się domyślać że z przodu i z tyłu chodzi ci o obudowę od komputera a nie np nocnik. Wypadało by to napisać. Wpinając do przedniego bądź tylnego gniazda wyskakuje co komunikator na windowsie że audio jest podłączone do danego gniazda. Wydaje, ale zaznaczam że nie jestem pewien, że gasi się to drugie wyjście. Masz to czemu nie sprawdzisz? Jeśli nie działa to na jedno gniazdo Jack kup rozdzielnik męsko żeński za 4 zł. Pozdrawiam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Białek Napisano 21 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2017 No, tak chodziło o obudowę. Nie, właśnie jakoś zrobiłem, że może być dźwięk jednocześnie z słuchawek i głośników, ale teraz chcę zrobić 2 źródła, ale mi to nie wychodzi. Internet mówił o sterowniku "Virtual Audio Cable", ale to nadal nic nie daje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 listopada 2017 Aaaaaa Ze przednie gra co innego a tylne co innego? A po co ci to? ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Białek Napisano 21 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2017 Tak, o to mi chodzi. Po prostu wygodniej byłaby muzyka na głośnikach i gry na słuchawkach, bo tak to za każdym razem muszę wyłączać głośniki jak chcę grać w cs'a, a tak to nie będę musiał wstawać No i kolejne, że lubię grać w FPS'y z muzyką, a jednak jak leci muzyka i gra na słuchawkach to dźwięki się zlewają i trudno cokolwiek usłyszeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PullUp Napisano 21 listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 listopada 2017 @S4Home uwierz mi że to dobra sprawa Sam kiedyś nad tym główkowałem ale nic nie wymyśliłem i odpuściłem. W moim przypadku jak mam np monitor i tv podpięte to na jednym urządzeniu czyli kompie odpalam np żonie film czy cokolwiek innego i leci na tv a druga osoba może pograć czy posłuchać swojej muzyki na słuchawkach gdzie źródłem jest komputer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 No to u ciebie to rozumiem. Dwie osoby korzystające. Ale kolega gra na słuchawkach a jak zdejmie to chce mieć muzykę. No tego już nie bardzo ogarniam ale ok. Nie o to chodzi aby mi wyjaśniać. Czy da się tak ustawić ? Nie wiem. Szczerze wątpię. Bawiłem się kiedyś w windowsie różnymi ustawieniami audio. Takowego nie znałem ale też nie szukałem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Białek Napisano 22 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 Znaczy, nie, że zdejmę i ma być muzyka - muzyka ma lecieć ciągle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 ?? Czyli muzyka leci w tle z jakiś tam głośniczków komputerowych. Ty jesteś na słuchawkach i grasz I nikt oprócz ciebie w tym pokoju nie jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Białek Napisano 24 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2017 No może nikt nie być, a może brat po prostu słuchać muzyki. Lubię po prostu mieć muzykę w tle, która jest delikatnie słyszalna spoza słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts