Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
osiken
Jeżeli taki dźwięk Ci odpowiada, to nie ma co się zastanawiać przy niskiej cenie.
Jak Ci się kolumny znudzą to je sprzedasz i już, ograniczenia co do jakości dźwięku znasz...
Twoje zdanie jest najważniejsze i nie ma co na siłę sugerować kolumn podstawkowych.

Co do pilota - poszukaj na Allegro pilotów SONY od mini wieży - są najtańsze i powinny realizowac większość funkcji. Poniżej masz link do przykładowego modelu ale cena jest za wysoka - spokojnie trafisz taniej icon_cool.gif
http://www.allegro.pl/item368727413_pilot_...plitunerow.html
inne propozycje
http://www.allegro.pl/item365142309_sony_a...al_okazja_.html
Piloty dedykowane do nowszych modeli amplitunerów będą droższe (poniżej pilot do dość prostego modelu amplitunera)
http://www.allegro.pl/item356247296_pilot_sony_rm_ue100.html
Jeżeli korzystasz z kilku źródeł dźwięku, to zwróć uwagę by na pilocie były przyciski do zmiany źródła sygnału ...
Pozdrawiam
Napisano
Pospisywałem proponowane modele, przejdę się jeszcze po okolicznych lombardach, może będzie coś w rozsądnej cenie.
Jeśli na nic nie trafię, biorę Altony :]

EDIT: Koleś od Altonów jutro przyjeżdża ze sprzętem.
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za porady i pomoc techniczną icon_smile.gif

Na moje szczęście koleś od Altonów okazał się idiotą - naciągaczem
Ktoś podbił aukcję, i koleś chciał wyłudzić więcej kasy.

Poszukiwania dalej trwają, myślę że dozbieram trochę gotówki.

Mogę się za to pochwalić, że dziś kurier dostarczył amplituner - gra jak marzenie, nawet z moimi malutkimi Philipsami (nie wiedziałem swoją drogą że one potrafią tak grać, wieża je osłabiała widocznie...)

Pozdrawiam, osiken icon_smile.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
Jest w czym wybierać icon_cool.gif
Tylko czy aukcja z JAMO 610 zakończy sie na 280zł to nie dam głowy. Kolumny niezłe (lepsze od serii 400), stosunkowo mocne i dobrze wykonane. W serii były jeszcze trójdrożne 630, więsze od 610 ale podobnie jak i one rzadzko bywają na aukcjach (no i kosztują więcej).
ONKYO też ładne wyglądają, cena tak w sam raz - tylko co to znaczy "GŁOŚNIKI WIDAĆ SĄ PO REGENERACJI"???
Tonsil Sonata - nie zostal sprzedany na aukcji, ale nie znam modelu...
Pozdrawiam
Napisano
osiken
Powiem, że zrobiłeś słusznie kupując te kolumny i ładnie wyszukałeś okazję icon_lol.gif
Nowe MM 880 kosztują zazwyczaj 500-600zł, co jakiś czas pojawiają się jeszcze ciut taniej.
W każdym razie kolumny warte swojej ceny, mam nadzieję że trafiłeś na dobry egzemplarz (słyszałem już pojedyńcze narzekanie na przegrzewające się i charczące głośniki w tańszych Magnatach) dobrze będą Ci służyły... no i że dzisiaj po skończonym meczu z Niemcami będziesz mógł z radości na chwilę dać ciut głośniej icon_razz.gif
No i dobrze, że nie kupiłeś Altusów ani Altonów! A stosunkowo nieduża szerokość i głębokość Magnatów powinna Ci ułatwić ich ustawienie.
Przy okazji - odsuń Magnaty od ściany, otwór basrefleksu jest z tyłu i kolumny tego potrzebują.
Pozdrawiam