Mariusz Kazimierowicz #1 Napisano 23 listopada 2017 Witam, planuję wymienić stary amplituner na nowy stereo z funkcjami sieciowymi. Zależy mi m.in. na radiu internetowym, FM, DAB. Pokój 35m2. Mam głośniki Bose acustimass III - 4-8 omów. Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 24 listopada 2017 Dzień dobry. Tak naprawdę to przy posiadanych głośnikach Bose nie ma dużego znaczenia pod względem brzmienia, jaki amplituner wybierzesz. Wybita bardziej musi być podyktowany wyposażeniem. W przypadku urządzeń Yamaha poza standardowym, bogatym wyposażeniem masz system Music Cast, który pozwoli Ci na rozbudowanie Twojego zestawu o kolejne strefy. Najnowsze modele Onkyo i Pioneer stawiają na systemy otwarte typu Google chromecast i DTS Play-Fi. Brzmieniowo Yamaha gra potężniej, bardziej dynamicznie, eksponując skrajne pasma. Onkyo i Pioneer są trochę spokojniejsze, łagodniejsze, dokładniejsze. Jesli zależy Ci na niższej cenie, spójrz na Pioneer SX-N30DAB oraz Yamaha R-N402D. To dwa bardzo dobre, ko kurencyjne amplitunery. Jeśli chcesz natomiast urządzenie mocniejsze i lepsze brzmieniowo, do wyboru masz Yamaha R-N602 oraz amplituner wyposażony dodatkowo w złącza HDMI - Onkyo TX-8270. Przemysl temat, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Jeszcze taka moja sugestia na przyszłość - jeśli zależy Ci na dobrej jakości dżwieku, pomyśl o lepszych głośnikach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz Kazimierowicz #3 Napisano 24 listopada 2017 Serdeczne dzięki za wyczerpującą odpowiedź. No właśnie chciałem uniknąć " przerostu formy nad treścią" - mocniejszy ampli a i tak bose tego nie udźwignie. A może faktycznie postawić na zestaw amplituner stereo plus lepsze głośniki ( musiałbym je umieścić na ścianie, gdzie mam wyprowadzone kable. Albo system all in one z głośnikami (będzie chyba taniej). Nie jestem wybrednym słuchaczem ale jak już inwestuję w nowy sprzęt dobrze byłoby wybrać optymalnie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach