Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ok już mniej więcej jestem wstępnie zdecydowany zostały 2 opcje
1.Zensor 5  - Czy to faktycznie ma więcej basu niż te ELACki ? Poczytałem i piszą, że raczej do kina domowego ... ?

2. Dynavoice Definition DM-6 ale na logikę podłogowe w.w powinny być mocniejsze ?

Napisano
10 godzin temu, Artur Charicki napisał:

Na pewno nie zmieniaj Yamahy na 303d bo to Ci nic nie da w stosunku do obecnej. Kup używkę 803 lub po prostu as 701 i do tego WiiM mini. To będzie progres 

I jeszcze pytanie o to wiim audio - Czy odczuje różnicę jak podepnę to auxem do wzmacniacza i puszcze muzykę z tidala. Teraz puszczam muzykę z YouTube lub Spotify przy konfiguracji:  ps5 do monitora przez hdmi i z monitora auxem do wzmacniacza.

Bo jak to ma sporo zmienić to klaruje mi się pomysł Kupić tego WIIM Mini
Następnie kolumny te Dynavoice Definition DM-6
I zmienić wzmacniacz na as 701

Napisano (edytowany)

Jak zmienisz wzmacniacz na 701 to wyjdziesz z WiiM cyfrowo prosto do wzmacniacza. Jeśli będziesz chciał podłączyć WiiM do swojej obecnej Yamahy to streamer ma aux out i z niego wyjdziesz do RCA wzmacniacza. Z tv czy konsoli dźwięk prawie zawsze jest kiepskiej jakości. 

Edytowano przez Artur Charicki
Napisano
Dnia 29.01.2025 o 15:16, Ropuszka napisał:

1.Zensor 5  - Czy to faktycznie ma więcej basu niż te ELACki ? Poczytałem i piszą, że raczej do kina domowego ... ?

nie

Dnia 29.01.2025 o 15:16, Ropuszka napisał:

2. Dynavoice Definition DM-6 ale na logikę podłogowe w.w powinny być mocniejsze ?

mocniejsze? W sensie bardziej basowe? Głośniejsze?

Co mocniejsze?

• 10 months later...