Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie

Mam pokój - sypialnię jak na załączonym obrazku. TV wisi na ścianie, po prawej stronie TV jest okno i szafa

Na wprost TV w odległosci ok 3-3,5 m jest łóżko na którym oglądam tv. TV37 cali i chciałbym dokupić do niego 

SoundBar Yamaha YSP 2700 i tylko pytanie czy w tym pomieszczeniu to będzie dobrze grać. 

Oczekuję dobrego efektowanego dźwięku lepszego niż z TV. Czy kalibracja tego soundbara poradzi sobie z takim rozkładem pomieszczenia?

A może zamontować ten soundbar w salonie gdzi ejest ok 40 m kw. i tv 55 cali. Ale częściej oglądam w sypialni TV.

Do tego potrzebuję jakiś odtwarzacz Blue Ray. 

Dlaczego wybrałem ten sprzęt? Bo poczytałem opinie, słyszałem jak gra w media soundbar JBL za ok 3100 z subwoferem i zrobiło na mnie wrażenie że to taka jakość dźwięku.

Yamahy nie słyszałem na żywo ale liczę że powinno być lepiej (może źle myślę) i ze taka jakość mi wystarczy. 

Nie czuję potrzeby kupować wzmacniaczy lampowych żeby usłyszeć 1% dźwięku więcej. Uważam że 4000 za soundbar to przesada :-) ale moge tyle wydać mimo że uważam to za przegięcie.

Może w przyszłości skorzystam z Sound Cast (czy jak się ten system Yamahy nazywa) 

Czy warto to kupić do takiego pomieszczenia jak mam? Będzie efekt podczas oglądania filmów??

Bez nazwy-1.jpg