Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witajcie,

Planuję  zakupić mały zestaw stereo "na półkę" do małego pokoju ok 12 m2

Zależy mi  przede wszystkim na funkcjach sieciowych - słucham głównie radia internetowego, podcastów, Tidala, Spotify i oczywiście CD.

Muzyka rock, pop i trochę jazzu, chciałbym żeby fajnie, dynamicznie grało.

Długo się zastanawiałem i mam dylemat co wybrać:

1. Yamaha Pianocraft MCR-N470 + B&W 686 S2 - cena 2880

2. Pioneer XC-HM86D + głośniki 

Dali Zensor 1 = 3200zł

Dali Zensor 3 = 3700 zł

B&W 686 S2 = 3600 zł

Skłaniam się w stronę Pioneera Co radzicie ? Jest sens płacić wiecej za głosniki, czy może pójść w ogóle w strone rozwiązania kompaktowego z głośnikami w zestawie tj. X-HM76D?

Pozdrawiam

J

Edytowano przez Jumar
Napisano

Miedzy kolumnami dołączanymi do gotowych zestawów a wymienionymi przez Ciebie kolumnami jest przepaść. Według mnie idź posłuchać do jakiegoś sklepu czy salonu i od razu to wyłapiesz. Takiego Pioneera XM76D znajdziesz nowego bez kolumn za ok. 1700 zł. Dołożysz jakieś 1300 na kolumny i będzie to na prawdę już fajnie grało.

Napisano

Dzień dobry.

Na pewno odradzam zestaw z fabrycznymi kolumnami, gra kiepsko. Moim zdaniem najlepszą opcja będzie wspomniany przez Ciebie Pioneer XC-HM86D z dobrymi monitorami. Jeśli budżet pozwoli, spójrz koniecznie na zestaw, oparty na Monitor Audio Silver 2. Będzie to konfiguracja zdecydowanie najlepsza brzmieniowo. Równie ciekawą opcja, chociaż z brzmieniem bardziej spokojnym, wypełnionym, dociążonym, gęstym ze świetnym wsparciem basowym będzie zestaw z kolumnami Kef Q350. Z tańszych konfiguracji wart rozważenia jest Dali Zensor 3 oraz koniecznie najnowsza seria Wharfedale Diamond 11.2.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza na zestawy indywidualne, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Napisano (edytowany)

OK, dziękuję bardzo - zestaw fabryczny w takim razie odpada. Fajne propozycje - szczególnie ta z Monitor Audio, ale racji ceny, to już dla mnie górna półka na którą wolałbym raczej nie wchodzić, chyba że absolutnie konieczne :) Istotne są również dla mnie same wymiary głośników i dlatego zastanawiam się teraz nad Zensorami 1,coś innego podobngo cenowo i wymiarowo i pasującego do tego Pioneera? Do Łodzi na odsłuchy trochę mi daleko :(

Jak będą grały Zensory 1 z tym Pioneerem? Ktoś może ma taki zestaw?

Edytowano przez Jumar
  • 5 weeks later...
Napisano
Dnia 12/16/2017 o 10:40, Jumar napisał:

OK, dziękuję bardzo - zestaw fabryczny w takim razie odpada. Fajne propozycje - szczególnie ta z Monitor Audio, ale racji ceny, to już dla mnie górna półka na którą wolałbym raczej nie wchodzić, chyba że absolutnie konieczne :) Istotne są również dla mnie same wymiary głośników i dlatego zastanawiam się teraz nad Zensorami 1,coś innego podobngo cenowo i wymiarowo i pasującego do tego Pioneera? Do Łodzi na odsłuchy trochę mi daleko :(

Jak będą grały Zensory 1 z tym Pioneerem? Ktoś może ma taki zestaw?

Zamykając temat - kupiłem Pioneer XC-HM86D + Monitor Audio Silver 1. Akurat ten model głośników był na wyprzedaży w dobrej cenie z racji tego, że wchodzi na rynek nowa generacja Silverów. Zestaw gra przecudnie - dziękuję za porady, szczególnie Q21 :)

Pozdawiam

Jumar