Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

czyli może najlepiej jakiś amplituner kina domowego kupić i podłączyć słuchawki przez niego i nawet pseudo dźwięk przestrzenny będzie. Tylko jak do niego podłączyć dwie pary słuchawek ?  Dźwięk powinien być lepszy bo idzie przez amplituner i są słuchawki na przewodzie, czy się mylę ?

miałem kiedyś [ z 12 lat temu ] denona 1803 fajnie to grało, ale musiałem sprzedać :/ 

Napisano

Na pewno do Twojego TV można podłączyć słuchawki bluetooth. To czy można podłączyć 2 pary możesz sam sprawdzić lub musiał byś się pytać kogoś kto ma taki telewizor. Myślę ze łatwiej to sprawdzić. Głośnik czy słuchawki , dla TV to bez różnicy. Na pewno do Twojego TV możesz podłączyć słuchawki RS 175. Do ich stacji bazowej możesz podłączyć drugą parę takich słuchawek. Nie powinno być problemu z podłączeniem jednych słuchawek bt i RS 175. Jeśli nie chcesz głośników to amplituner niema żadnego sensu. Do podłączenia słuchawek przewodowych do tego TV potrzebujesz DAC z wyjściem słuchawkowym. Jest wiele różnych wyjść. Do jednego wyjścia słuchawkowego można podłączyć 2 pary słuchawek przy użyciu rozdzielacza do tego celu.

Napisano (edytowany)

zrobię inaczej, mam głośniki komputerowe Logitech Z5500 podłączę do nich cyfrowo TV i już od głośników podłączę słuchawki kablem. Zobaczę jak to będzie działać i słychać. 

https://www.al.to/p/366520-sluchawki-bezprzewodowe-sony-mdr-xb950n1-czarny.html?_ga=2.257057800.2069623751.1514303142-1067456292.1509474837&_gac=1.213683942.1514402417.CjwKCAiApo3SBRA4EiwAty8i-p91nYIiNUEmcxpH9z1dV9wZPw-_BwTEn3g35uY0i3nlN_q6GSYCwhoC6l0QAvD_BwE

FAJNA CENA PROMOCYJNA 649 ZŁ.   NIE WIEM CZY NIE WARTO

Edytowano przez Salah Ad-Din
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano (edytowany)

Testowałem XB950N1 i jestem w szoku ,że moje 10 letnie Sennheisery HD202 mają lepszy dźwięk [ obecnie 120 zł. ] niż te za ponad 700 zł. ! 

Bas mają większy Sony ,ale nie jest on porywający , natomiast wystarczy włączyć np. kapanie kropli w łazience lub inne efekty i Sony przegrywa pod każdym względem :/ Nie musze mówić że tym samym w muzyce dźwięk w moich staruszkach ma większą głębię i jest bardziej krystaliczny. 

Edytowano przez Salah Ad-Din
  • 2 weeks later...