Fafniak Napisano 25 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2017 Dziś syn wpadł do pokoju że mu słuchawki dziwnie grają. Faktycznie efekt jest taki jakby dźwięk był jakości poniżej wręcz 64kbit taki do tego jakby pływający. przedziwne - pierwszy raz coś takiego słyszę. Te same źródła, inne słuchawki - wszystko jest ok. Ktoś spotkał sie z takim uszkodzeniem/efektem? Druga sprawa to czy gdzieś w warszawie wykonuja recabling koss portapro ? 9tzn. miejsce godne polecenia) Chodzi o wymianę na lepszy kabel - taki który ma mniejsze tendencje do plątania się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2017 (edytowany) Na allegro lub aliexpress bez problemu kupisz gotowe przewody do recablingu w różnej jakości i różnych cenach, a z wymianą przewodu powinien sobie poradzić każdy kto potrafi posługiwać się lutownicą. Z tego co pamiętam to w tych słuchawkach dostęp do przetworników jest bardzo łatwy bo znajdują się praktycznie na wierzchu, a niska jakość ich przewodów jest wręcz legendarna. Jeśli dźwięk jest teraz mono, to znaczy że najprawdopodobniej odłączyła się masa we wtyczce dla obu kanałów. Edytowano 25 grudnia 2017 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2017 (edytowany) Tzn. uszkodzone są inne słuchawki niż te portra pro. Uszkodzenie jest na tyle dziwne że postanowiłem spytać się Kabelkow poszukam http://allegro.pl/kabel-do-sluchawek-recabling-oplot-sluchawki-i7095174262.html#thumb/3 http://allegro.pl/kabel-diy-ofc-99-99-jack-splitter-recabling-i6805243133.html#thumb/4 http://allegro.pl/kabel-diy-ofc-5n-32x0-05-250d-nylon-pvc-recabling-i7090881484.html a na aliexpress nie potrafię znaleźć... Edytowano 25 grudnia 2017 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2017 Na aliexpress można wpisać frazę >>> headphone cable lub >>>>> kabel słuchawkowy wyskakują różne przewody do słuchawek , a w tym do wymiany i recablingu Srebrzone przewody z wtyczkami 2-pin do słuchawek KZ powinny się nadać. Można je kupić po około 20 zł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2017 O masz... to ja recabling i inne okrutnie profi zwroty... oki. Popatrzę. Dziekuje bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Na Chińskiej stronie w której google translator musi tłumaczyć na różne języki wszystko musi być bardzo prosto napisane , zdziwiło mnie ze teraz działa wyszukiwanie po wpisaniu polskich słów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Za dużo tego towaru tam jest. Moje pierwotne zamiary „po prostu kpieniu kabelka który się nie plącze” i jest niezłej jakości, biorą po prostu w łeb... Czy jesteś w stanie polecić konkretny model pasujący do tych założeń? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 (edytowany) Tu masz dobrej jakości przewody ze srebrzonej miedzi od pewnego producenta w dobrym Chińskim sklepie za 6 dolarów z wysyłką czyli niespełna 22 zł: https://www.gearbest.com/headphone-accessories/pp_712517.html są zakończone wtyczkami do słuchawek tej marki, to nie powinno niczemu przeszkadzać, a raczej może pomagać. Edytowano 26 grudnia 2017 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 To pewny sklep ? Aliexspress już sprawdziłem - nie było żadnych problemów . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 No aliexpress to takie nasze allegro i co sklep to może być różnie. Co nie znaczy że większość z tych sklepów działa bardzo uczciwie. A ten Gearbest to dość duży sklep internetowy sprzedający różne produkty zwykle markowe z tamtejszego rynku. Mają zwykle spory wybór produktów Xiaomi i ma siedzibę w mieście gdzie się je produkuje w Shenzhen na granicy z Hongkongiem. Ponoć można z tego miasta pojechać metrem pod dnem morza do Hongkongu. To największe zagłębie Chińskiej elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 oki - dzieki za wyjasnienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 Tak ze 3 dni temu dotarły kabelki polecane przez @MobyDick Ladnie zapakowane Bez fajerwerków ale nic więcej nie potrzeba sa to kabelki dostosowane do konkretnych słuchawek, zakończone wtyczkami To czego na zdjęciach sklepowych nie widac to to że na odcinku ok 6-7 cm od tych wtyczek ciągnie sie drucik dzieki któremu możemy sobie ukształtować dowolnie formę np. zauszników. ale jak chce się dostosować do słuchawek nausznych z pałąkiem to ten drucik przeszkadza. wtyczki musiałem odciąć, nie umiałem ich rozebrać. druciki sa koszmarnie cienkie i upierdliwe w odizolowywaniu. efekt pracy: @MobyDick dziękuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 A gra jakoś inaczej na tych kablach ? Myślałem że może uda Ci się wykorzystać przylutowane końcówki do łatwiejszego lutowania do głośniczków słuchawek. A te elementy z pamięcią kształtu można było wykorzystać jako odgiętki zapobiegające wyłamywaniu się przewodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 Nie porównywałem grania , mam 2 pary wiec mam okazję. Co do wykorzystania tego drucika... miałem taki pomysł ale musiałby być jakoś zamocowany do samej słuchawki, a tu już nie miałem pomysłu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts