Alan Ghafour Napisano 27 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2017 Witam, Szukam ampli do kina domowego. Mój poprzedni zestaw to Denon AVR-1911 + kolumny Dali (bez suba - 5.0) Denon odszedł do krainy wiecznych łowów. Chciałbym aby nowy ampli miał porządne funkcje sieciowe. Taka lista "must have" wygląda jak niżej: - spotify, tidal - chromecast - radio internetowe - Dolby Atmos 5.1.2 - przyzwoita aplikacja - multiroom audio - bluetooth out do słuchawek Z przeglądu sieci wybrałem: - Onkyo TX-NR676 - Pioneer VSX-832 Była jeszcze yamaha rx-v483 ale odpadła z powodu braku chromecasta. Doradzicie coś proszę? Pomieszczenie ok. 30m2, ale część TV niewielka - siedzę ok. 3m od TV i głośników. Oglądam głównie filmy, muzyki niewiele. Jak już to TIDAL. Pozdrawiam Algha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Pioneer godny polecenia ale tylko z serii LX, te VSX grają naprawdę słabo. Dźwięk wyjątkowo "cienki" w dosłownym tego słowa znaczeniu, bez wypełnienia. Onkyo teraz należy do jednego koncernu z Pioneerem, ale dźwięk w tych najnowszych modelach chyba wciąż się różni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Ghafour Napisano 28 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 9 godzin temu, don napisał: Pioneer godny polecenia ale tylko z serii LX, te VSX grają naprawdę słabo. Dźwięk wyjątkowo "cienki" w dosłownym tego słowa znaczeniu, bez wypełnienia. Onkyo teraz należy do jednego koncernu z Pioneerem, ale dźwięk w tych najnowszych modelach chyba wciąż się różni. Dzięki. Nie upieram się przy tych modelach. Jeśli możesz doradzić coś innego spełniającego wymagania, chętnie posłucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Pioneer to w tej chwili budżetowy produkt robiony przez Onkyo. TXNR676 z kolei to bardzo udany model. Dodatkowo mamy go w bardzo dobrej cenie, jeśli jesteś zainteresowany https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-nr676e-nr-676-amplituner-kina-domowego-7-2-z-dolby-atmos-i-dts-x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Polecam onkyo tx-nr676 , w cenie ~2200zł chyba nie ma konkurencji Łatwa obsługa , dużo we/wy , itd. https://www.youtube.com/channel/UC0DI-9WfPQgT8B452I7bSgQ nagrałem parę filmików jak to gra , wg mnie daje radę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Ghafour Napisano 28 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 (edytowany) Dzięki. Eh. Poczytałem jeszcze i wychodzi na to, że Chromecast w onkyo jest tylko do audio. No to yamaha wraca do gry ;-) Czy może jednak coś innego? Nowa lista wymagań: - spotify, tidal - radio internetowe - Dolby Atmos 5.1.2 - przyzwoita aplikacja - multiroom audio - analog zone2 z pre-ampli (podłączę tam transmitter bluetooth do słuchawek) Edytowano 28 grudnia 2017 przez Alan Ghafour Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts