ald890 Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 Posiadam głośniki Dali Zensor 3, wydaje mi się, że mają trochę za mocną górę pasma i dopiero po kilku dniach od zakupu to stwierdziłem, czy macie jakiś pomysł jak to poprawić? Co teraz miałoby większe znaczenie, zamiana na inny głośnik czy inny wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 A jaki masz wzmacniacz obecnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 5 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 2 godziny temu, Top Hi-Fi Szczecin napisał: A jaki masz wzmacniacz obecnie? yamaha 303d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 Ogólnie yamaha gra mocniej skrajnymi pasmami czyli niskie i wysokie tony mogą być "mocniejsze" Jak masz tam jakiś equalizer to zdejmij treble Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 5 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 1 minutę temu, Kubakk napisał: Ogólnie yamaha gra mocniej skrajnymi pasmami czyli niskie i wysokie tony mogą być "mocniejsze" Jak masz tam jakiś equalizer to zdejmij treble Dałem -8 treble i +4 bass i rzeczywiście, ciężko wychwycić średnie tony, jakby słychać same skrajności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 vs yamaha niby yt , ale słychać to o czym piszemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 5 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 @Kubakk Rzeczywiście to słychać pomimo tego, że jakość nagrania słaba, kurczę trochę szkoda mi Yamahy, ponieważ jej sieciowe bajery i strimowanie jest naprawdę super, ale z drugiej strony czy jest sens to teraz sprzedawać i kupować coś droższego, w dodatku musiałbym się zaopatrzyć w multicast yamahy, żeby być w pełni usatysfakcjonowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 Pisałem w jakimś temacie , ktoś miał dylemat onkyo vs yamaha , że właśnie yamaha na dłuższą metę może się lekko znudzić , chociaż ja tego wzmaka w czasach szkolnych używałem dosyć długo i nie czułem by mnie męczył Może ktoś mądrzejszy coś Ci poradzi Często polecany nad to chyba taki pośrednik między onkyo a yamahą ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 5 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 Ja natomiast już dostałem kilka rad, żeby zmienić na Marantz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 5 lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 lipca 2018 Dnia 5.01.2018 o 20:12, ald890 napisał: Ja natomiast już dostałem kilka rad, żeby zmienić na Marantz I zmieniłeś tą yamahę na marantza? Lepiej teraz gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts