d_woj Napisano 24 marca 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2007 Witam. Nie mam wiekszego kontaktu z audio dlateog prosze sie ze mnie nie smiac. Zakupilem na allegro takie glosniki http://www.allegro.pl/item176813374_ravela...250w_8_ohm.html Jak widac jeden glosnik sredniotonowy jest uszkodzony-jaki moze byc koszt wymiany takowego. Drugie pytanie to czy oplacalo sie kupic takie kolumny za 56 zl? Oraz 3 pytanie: czy moglby mi ktos pomoc wybrac do tych kolumn wzmacniacz(taki azeby nie byl za slaby ani za mocny oraz zgadzaly sie ohmy) ? Pozdrawiam Nikt nie pomoze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bass Napisano 28 marca 2007 Udostępnij Napisano 28 marca 2007 Opłacało się, ale oryginalnych głośników do tego nie dostaniesz, jest tylko metoda podklejania nowej membrany (jeśli jest uszkodzona), ale szanse, że parametry zostaną bez zmian są raczej niewielkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 28 marca 2007 Udostępnij Napisano 28 marca 2007 Naprawa głośnika w serwisie, może kosztować więcej niż wydałeś za całość. Jak nie da się w żaden sposób naprawić uszkodzonego głośnika, to pozostaje wymiana obydwóch głośników, na takie o podobnych wymiarach i parametrach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts