Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Pewnie rozbawię parę osób ale mam pytanie dotyczące podłączenia kolumn do wzmacniacza. Nie chcę stosować Bi Wiringu a z tyłu moich kolumn temat wygląda tak: http://i65.tinypic.com/27xnqf4.jpg

Rozumiem, że mam podpiąć czerwony kabel pod czerwony wkręt (+) a niebieski pod czarny wkręt (-)? 
Czy te zwisające wtedy kable z gniazd "LF" można wtedy wypiąć? :)

Dzięki z góry za odpowiedź.

Napisano (edytowany)

Spróbuj oba kable jakoś upchnąć razem. Może jeden w otwór boczny w trzpieniu, a drugi owinąć wokół trzpienia i przykręcić wszystko nakrętką. Jak się nie da, to będziesz musiał dokupić wtyki bananowe i wtedy jeden przewód do środka trzpienia, a drugi do otworu bocznego w trzpieniu.

M34i? To mam takie same. 

PS albo prościej. Zdejmij izolację z większej długości kabla i poprowadź go przez oba otwory, w jednym i drugim trzpieniu (oczywiście tego samego koloru). Wtedy zwory możesz wyrzucić. 

Edytowano przez Kraft
Napisano

Niestety ale ten kabel głośnikowy jest grubszy od tych zworek i ciężko je tak wkręcić - po prostu te zworki wypadają... 

Można jednym czerwonym owinąć dwa gniazda czerwone i jednym niebieskim dwa gniazda czarne po prostu?

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Peebuls napisał:

Lepiej, ale upewnij się jeszcze, czy żaden odstający  drucik nie dotyka do przeciwnego gniazda.

9 minut temu, Peebuls napisał:

Niestety ale ten kabel głośnikowy jest grubszy od tych zworek i ciężko je tak wkręcić - po prostu te zworki wypadają... 

Można jednym czerwonym owinąć dwa gniazda czerwone i jednym niebieskim dwa gniazda czarne po prostu?

Można, ale najlepiej przewlec go przez otwory w trzpieniach i docisnąć nakrętkami.

Edytowano przez Kraft
Napisano
17 minut temu, Kraft napisał:

Lepiej, ale upewnij się jeszcze, czy żaden odstający  drucik nie dotyka do przeciwnego gniazda.

Można, ale najlepiej przewlec go przez otwory w trzpieniach i docisnąć nakrętkami.

Niestety nie przejdą - za grube. Można po prostu dokręcić?