Kubakk #1 Napisano 21 stycznia 2018 Od pewnego czasu zastanawiam się czy pod wyjście LINE OUT (2 chinch) ZONE 2 można podpiąć np. wzmacniacz (chinche pod aux) - wzmak pod kolumny kablami głośnikowymi i np. przesyłać muzykę np. z PC hdmi do amplitunera - ale dźwięk przetwarzałby wzmacniacz. Niby w instrukcji jest to opisane jakoby była taka możliwość , tylko czy takie coś nie zrobi gdzieś zwarcia między urządzeniami ? Ogólnie pytanie tyczy się czy dobrze rozumuje i czy można tak podpiąć wzmacniacz by ampli służył ogólnie jako źródło Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 22 stycznia 2018 Może ja ci to wyjaśnię od początku. Do line out możesz podłączyć wzmacniacz i korzystać z wszystkich funkcji dostępnych w amplitunerze. Jednakże nie puścisz tam sygnału, który jest podłączony do amplitunera przy pomocy HDMI. Nie masz także możliwości edycji i korekcji dźwiękowej tego wyjścia. Nie będzie ono także grało razem z pozostałymi kanałami w kinie domowym. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubakk #3 Napisano 22 stycznia 2018 Dzięki za info , ogólnie bardziej chodziło mi o to by amplituner działał jako przesyłacz sygnału by nie trzeba było dublować kabli z gramofonu , pc , cd itp. jakbym chciał posłuchać sobie muzyki w stereo 2.0 na wzmacniaczu. Nic nie uszkodzę podpinając chinchami line out do wzmacniacza na aux ? A jeśli PC podepnę dodatkowo światłowodem do amplitunera to powinna pójść muzyka na zone 2 do wzmacniacza ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 23 stycznia 2018 Nie. Puszcza on tylko sygnał analogowy, radio oraz sieć. HDMI, cyfrowe podłączenia nie są przesyłane. Nic nie uszkodzisz, bo to zostało wymyślone właśnie po to:) Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubakk #5 Napisano 29 stycznia 2018 (edytowany) Dnia 2018-01-23 o 18:34, S4Home napisał: Nie. Puszcza on tylko sygnał analogowy, radio oraz sieć. HDMI, cyfrowe podłączenia nie są przesyłane. Nic nie uszkodzisz, bo to zostało wymyślone właśnie po to:) Piotrek Wzmak mi wrócił i jest 100% jak pisałeś zone2 nie puszczał mi z hdmi (z pc) , ale po optycznym już dał radę i idzie muzyczka przez 35 letnią yamahę - ampli kd działa jak "źródło" , przy okazji przerabiając swoim DACiem Yamaha gra zupełnie inaczej niż onkyo , tak "szałowo" , mega mocny bas , ale tak jakby troszkę sceny ucinała względem onkyo , chyba ,że to kabelkologia Na 1-2 / 10 gra dosyć głośno , nie wiem też po co jest regulacja loudness , wtedy cosik wycisza Edytowano 29 stycznia 2018 przez Kubakk Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 30 stycznia 2018 A to ciekawe. Wcześniejsze modele nie puszczały po żadnym cyfrowym złączu. Skoro optyk się da to i HDMI się będzie dało..... Wkrótce Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach