wimer_defriend Napisano 2 lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 lutego 2018 Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi proces equalizacji monitorów studyjnych? Przy użyciu czego mogę to zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 2 lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 lutego 2018 no cóż, robi się to przy użyciu equalizera, software'owego w komputerze lub hardware'owego w postaci jednostki zewnętrznej, ale co właściwie chcesz osiągnąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Udostępnij Napisano 3 lutego 2018 W wielu monitorach studyjnych są regulatory ułatwiające dopasowanie kolumn do warunków akustycznych otoczenia. Mogą one działać w dość rozmaitych sposobach ich użycia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimer_defriend Napisano 7 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2018 w tych monitorach co mam nie ma z tyłu żadnych regulatorów. Chcę, żeby wszystkie częstotliwości były czyste, pozbawione rezonansu. Polecasz jakiś equalizer software'owy oprócz tego windowsowskiego. Dnia 2.02.2018 o 17:42, Bartek z Mega-Acoustic napisał: no cóż, robi się to przy użyciu equalizera, software'owego w komputerze lub hardware'owego w postaci jednostki zewnętrznej, ale co właściwie chcesz osiągnąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 polecam adaptację akustyczną, a potem dopiero eqalizację i to najlepiej nie software'ową tylko porządnym eq zewnętrznym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 Czy ten porządny eq ma być analogowy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts