wimer_defriend Napisano 2 lutego 2018 Napisano 2 lutego 2018 Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi proces equalizacji monitorów studyjnych? Przy użyciu czego mogę to zrobić? Odpisz, cytując
Bartek Chojnacki Napisano 2 lutego 2018 Napisano 2 lutego 2018 no cóż, robi się to przy użyciu equalizera, software'owego w komputerze lub hardware'owego w postaci jednostki zewnętrznej, ale co właściwie chcesz osiągnąć? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 W wielu monitorach studyjnych są regulatory ułatwiające dopasowanie kolumn do warunków akustycznych otoczenia. Mogą one działać w dość rozmaitych sposobach ich użycia. Odpisz, cytując
wimer_defriend Napisano 7 lutego 2018 Autor Napisano 7 lutego 2018 w tych monitorach co mam nie ma z tyłu żadnych regulatorów. Chcę, żeby wszystkie częstotliwości były czyste, pozbawione rezonansu. Polecasz jakiś equalizer software'owy oprócz tego windowsowskiego. Dnia 2.02.2018 o 17:42, Bartek z Mega-Acoustic napisał: no cóż, robi się to przy użyciu equalizera, software'owego w komputerze lub hardware'owego w postaci jednostki zewnętrznej, ale co właściwie chcesz osiągnąć? Odpisz, cytując
Bartek Chojnacki Napisano 20 lutego 2018 Napisano 20 lutego 2018 polecam adaptację akustyczną, a potem dopiero eqalizację i to najlepiej nie software'ową tylko porządnym eq zewnętrznym Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 20 lutego 2018 Napisano 20 lutego 2018 Czy ten porządny eq ma być analogowy ? Odpisz, cytując
Recommended Posts