Pasażer Napisano 10 lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 lutego 2018 Dostałem od teścia Pioneera vsx-916 i dwie na wpół działające kolumny podstawkowe Quadral. Dowiedziałem się, że ten amplituner to nie najgorszy sprzęt i można na jego podstawie coś sensownego złożyć. Gdy zobaczyłem, że te leciwe skrzynki podniosły jakość oglądania filmów, postanowiłem zakupić zestaw 5.0 ewentualnie 5.1. Mój budżet to 4000 zł. Myślałem raczej o sprzęcie nowym, moja żona nie wybaczyłaby mi jeśli jakaś kolumna miałaby zdarty narożnik, co za tym idzie duży wpływ na wybór kolumn ma wygląd. Oczywiście nie zamykam się na używki w dobrym stanie. Zestaw będzie wykorzystywany w 90% do oglądania filmów/seriali z Netflixa, pozostałe 10% to muzyka rockowa. Pokoik ma 16m2 jednakże nie chcę zbyt słabego zestawu, bo ma on posłużyć kilka lat, a być może za jakiś czas zmienię pokój na większy do oglądania TV. Nie byłem jeszcze na żadnym odsłuchu, chcę się trochę przygotować i wytypować z Waszą pomocą 2-3 zestawy. Moim faworytem to Dali Zensor 5 + Zensor 1 + Zensor Vokal w kolorze białym, ale tak jak napisałem kierowałem się tylko wyglądem. Co proponujecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 lutego 2018 Złe faworyt. Bo taki system bez suba nie zagra. Indiana Line Nota 550 cały set + klipsch R10SW Magnat 725 set z subem jak wystarczy to serii 7 jak nie to 302A Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 10 lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 lutego 2018 ja od siebie też proponuje uwzględnić w tym całym secie subwoofer. Bez niego niestety będzie tylko rozczarowanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasażer Napisano 10 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2018 Dzięki za podpowiedzi. Do zestawu Indiana Line dedykowany jest też sub Basso 830. To dużo gorsze rozwiązanie niż proponowany przez S4Home Klipsch R10SW? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 lutego 2018 Dużo nie dużo. Klipsch jest mocniejszy i ma lepszy głośnik. Indiana ze względu nawagę jest bardziej stabilna. Widziałem, że zdarza się, że na śliskiej powierzchni Klipsch lubi sobie powędrować Musi stać na dywanie tudzież czymś mniej śliskim niż płytki czy panele. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts