Skocz do zawartości

Uszkodzone kino domowe LG HX906TA. Wykorzystanie kolumn z kompletu

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim

Z góry przepraszam jeżeli umieszczam post nie tu gdzie trzeba ale potrzebuje pomocy. Mój tata ma kino domowe Lg 3D blue Ray home Cinema model HX906TA,  zepsuła się płyta główna w amplitunerze i tutaj moje pytanie czy mógł bym do głośników z tego kina domowego dobrać jakiś inny amplituner?  Proszę o radę bo naprawa oryginalnego amplitunera kosztuje sporo. Głośniki to zestaw 5+1. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. 

Napisano

Za ok. 300zł możesz kupić używany amplituner z BluRay podobnego typu co masz ("naleśnik") z 5.1 kolumnami.
Subwoofer z zestawu jest chyba pasywny i nie ma regulacji. Więc raczej wykorzystanie go i podpięcie pod normalny amplituner kina domowego będzie niemożliwe (amplitunery wymagają aktywnych subwooferów).

Chcesz urządzenie podobnego typu co posiadane - czy oddzielny amplituner kd oraz odtwarzacz BluRay?

Pozdrawiam
PS. Przenoszę wątek do właściwego działu - i uzupełniłem temat wątku.

Napisano (edytowany)

A czy można by było dobrać jakoś amplituner sony do tych głośników?  co by było lepsze oddzielny amplituner i odtwarzacz blu Ray?  I mam jeszcze jedno pytanie bo ja w tym temacie troszkę się nie orientuję jak dobrać amplituner żeby to chodziło jak z oryginalnym? 

Edytowano przez maxx53