Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

witam, poszukuje bezprzewodowych słuchawek do dłuższego słuchania. czesto podróżuje na dłuższe dystanse wiec potrzebuje wygodnych słuchawek. aktualnie posiadam ath m40x i po godzinie słuchania głowa i uszy nie dają rady. przedział cenowy do 400 zl

Napisano

Najwygodniejsze w tym wypadku byłyby słuchawki otwarte, które zapewnią najlepszą wentylację uszu, a przy tym z podwójnym pałąkiem, dzięki czemu rozkład nacisku będzie znacznie lepszy.  Warto też zastanowić się nad samymi padami: wokółuszne (zazwyczaj stosowane właśnie przy konstrukcjach otwartych) opierają się o czaszkę, podczas gdy nauszne o małżowinę, co po długim czasie użytkowania może powodować dyskomfort związany z jej odkształceniem.

Jedynym problem jest warunek słuchawek bezprzewodowych, nie spotkałam się nigdy ze słuchawkami Bluetooth o konstrukcji otwartej. Znaczna większość tego typu produktów to słuchawki nauszne, które opierają się własnie o małżowinę. Pozostaje jedynie przymierzenie wielu modeli i sprawdzenie które będą najwygodniejsze (warto już przed założeniem zwrócić uwagę na to, jak bardzo "rozwarty" jest pałąk). 

Kompromis w tej sprawie, jaki przychodzi mi do głowy to MEE Audio Matrix2 z Bluetooth. Słuchawki te posiadają miękki pałąk, który nie uciska głowy i miękkie, przyjemne poduszki, większe niż typowe stosowane najczęściej w modelach bezprzewodowych.

• 4 weeks later...
Napisano

Słuchałem ATH-DSR7BT  i wg mnie super dźwięk tylko cena troszkę gorsza i nie podłączysz przez mini Jacka ale Audio-Technica wypuściła ATH-ANC700BT w Stanach coś koło 120-140$ czyli u nas zapewne koło 500 zł będą kosztować , mają kabel mini Jack zatem można też odtwarzać z pominięciem bt w samolocie jak znalazł (wydaje mi się że nie można korzystać z tego modułu podczas lotu) - ja osobiście nie mogę się doczekać :)

• 2 months later...
  • 1 year later...
Napisano

Ja mam już ponad rok te:

https://allegro.pl/oferta/hit-lata-sluchawki-nauszne-bezprzewodowe-bluetooth-9256987335

Genialne są-wygodne, jakość dźwięku fantastyczna. Świetnie się w nich biega, można podłączyć z PS4

Najlepszy zakup w moim życiu