Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam potrzebuje pomocy walcze juz 2dzien 

Pierwszy raz przyszlo mi walczyc z systemem 5.1  presja osob 3cichi niestety poleglem i siedze w swoim mjuzik rumie przy Red Chot Chilli Peppers i prosze o pomoc bo nie ogarniam 

tv sony ale bez hdmi z funkcja ARC wiec podłaczony metada ze zdjecia  hdmi plus optyka 5aac0450ef520_20180316_1756091.thumb.jpg.21a36266f89153335a7ffeec3c2f7d1a.jpg

Dzwiek mam tylko w stereo podlaczone sa 2przednie plus centralny plus 2satelitki tyl 

przy tescie na wzmacniaczu z microfonem wykrywa wszystko ale juz jak przelacze na tv to gra tylko stereo i co najciekawsze na wzmacniaczu dodam ze to yamaha RX A3010 NA WYSWIETLACZY Z PRAWEJ STRONY POKAZUJE  L  R  i pod  L najciekawsze wyswietla jeszcze sw1 gdzie subwoofera narazie nie ma wcale w promieniu 10kilometrow... 

Jakies rozwiazania ?? nie wiem jak to ugrysc  

Napisano

Straszna przeprawa byla z tym kinem ale udalo sie mikrofony kalibracje wszystko bylo przeciw mnie 

co sie okazalo i bylo to strasznie dziwne i do teraz tego nie rozumiem , satelitka prawa tył po kalibracji pokazywalo ze zle podlaczony kabel czyli pomylony plus z minusem jakis absurd sam zarabialem banany na koncach i sprawdzilem 3 razy zeby nie bylo wtopy i sie zgadzalo przy wzmacniaczu i glosniku  a on mi dalej ze zle kable podlaczone i musialem zamienic  co nie przyszlo latwo no bo jak jestes pewny ze masz wszystko dobrze i musisz wypiac czerwona koncuwe i wetknac w niebieska i odwrotnie szook ale pomoglo dziala gra 

dzieki za pomoc jakos sie udalo straszna przeprawa z tą technologia XXI wieku 

pozdrawiam