Peebuls Napisano 20 marca 2018 Napisano 20 marca 2018 Czy jest ktoś w stanie polecić jakieś modele kabli (mogą być oczywiście używane) do bi-wiringu do powiedzmy 300 zł? Co myślicie np. o Audionova Ilumiantor? Aktualnie mam jakieś najprostsze kable Klotz z Allegro Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 marca 2018 Napisano 20 marca 2018 1 godzinę temu, Peebuls napisał: Czy jest ktoś w stanie polecić jakieś modele kabli (mogą być oczywiście używane) do bi-wiringu do powiedzmy 300 zł? Co myślicie np. o Audionova Ilumiantor? Aktualnie mam jakieś najprostsze kable Klotz z Allegro https://www.abcv.pl/pl/p/PRZEWOD-YTDY-8X0.5-ALARMOWY%2C-DOMOFONOWY/3849 Po cztery żyły na kanał , możesz dokupić oplot po 1,2 ,- za mb. To nie żart. Właśnie zrezygnowałem z bi-wringu w moich ProAc Response One S mimo niby zalecania przez "fachowców". Ale z tym kablem powyżej możesz zaryzykować albo zostawić go jako podstawowy. Dużo nie stracisz. Odpisz, cytując
Peebuls Napisano 20 marca 2018 Autor Napisano 20 marca 2018 Chodzi mi o gotowe rozwiązanie z wtykami bananowymi. Chcę żeby to wyglądało estetyczniej niż teraz i może zagrało ciut jaśniej (chociaż wiem, że ciężko będzie w tym budżecie o jakąś zmianę brzmienia). Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 marca 2018 Napisano 20 marca 2018 4 godziny temu, Peebuls napisał: Chodzi mi o gotowe rozwiązanie z wtykami bananowymi. Chcę żeby to wyglądało estetyczniej niż teraz i może zagrało ciut jaśniej (chociaż wiem, że ciężko będzie w tym budżecie o jakąś zmianę brzmienia). Wtyki bananowe mają sens tylko wtedy gdy często przepinasz kable , normalnie stosuje się goły drut, by nie wprowadzać jeszcze jednego elementu. Rozumiem , że głównym powodem chęci zakupu jest zmiana idąca w kierunku estetyki i to rozumiem. Sam kupiłem Chorda bo jest biały, i wtopił się w firankę a co za tym idzie żona jest szczęśliwa. Kup taki kabel by podobał Ci się wizualnie i koniec. Miej świadomość , że kupując konfekcje w kwocie 300,- więcej zapłacisz za to, że ktoś przylutował cztery wtyki bananowe ,niż za koszt właściwy przewodu.Możesz kupić oddzielnie kabelek , oddzielnie wtyki , lutujesz lub przykręcasz wtyki i masz znacznie taniej. Odpisz, cytując
Recommended Posts