MarianOS Napisano 13 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2018 Prawdopodobnie a raczej na pewno namieszam tym wątkiem w glowach bo jeden juz zalozylem co do poprawy brzmienia Waflow 220. Teraz narodził sie kolejny pomysl. Mianowicie w salonie( ok. 22 m2) zrobic typowo 5.1 i wtedy do tych waflów dorzucic na front podłogówki 230 z centralnym. Tylko czy ten onkyo sr309 dalby rade ?.Z poprzedniego zestawu 5.1 ktory mialem zostalby mi sie subwoofer jbl es150 i mysle ze moglbym go wykorzystac do salonu. Czy moze jednak do kd wharfedale nie bardzo pasuja?. Wtedy moglbym je przeniesc do mniejszego pokoju i pod nie podpiąć wzmaka. Natomiast jesli mialbym zmieniac amplituner chcialbym aby mial funkcje sieciowe tj spotify, tidal. Wlaczanie/wylaczanie z poziomu aplikacji jesli to mozliwe. Na 7.2 i atmosie nie zalezy mi. Bedzie max 5.1.Cena najlepiej do 1700 moze byc tez uzywany. Rozpisalem sie Czekam na wasze pomysly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2018 Dnia 13.04.2018 o 16:34, MarianOS napisał: Mianowicie w salonie( ok. 22 m2) zrobic typowo 5.1 i wtedy do tych waflów dorzucic na front podłogówki 230 z centralnym. Tylko czy ten onkyo sr309 dalby rade ?. Dźwięk będzie się wydobywał, ale nie da rady. To daleko od grania nazywanego "ok" Dnia 13.04.2018 o 16:34, MarianOS napisał: Z poprzedniego zestawu 5.1 ktory mialem zostalby mi sie subwoofer jbl es150 i mysle ze moglbym go wykorzystac do salonu. zdecydowanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianOS Napisano 18 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2018 Amplituner lepiej nówkę tj onkyo 676 czy może z serii 8 ale używkę tj 807 ?. Za 1200-1400 mógłbym mieć 807. 807 na minus brak wifi i innych bajerow ale za to prądowo spora rezerwa by była. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2018 807 jest dużo lepszym amplitunerem. Ale co zrobić jak padnie? No właśnie. Z amplitunera mi kina trzeba uważać. Biorąc pod uwagę kolumny moim zdanie 676 wystarczy i jest pewny. Ale jak masz od kolegi 807ke to wziął bym ten! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts