sekacz19 Napisano 4 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 (edytowany) Witajcie. Kupiłem parę miesięcy telewizor Sony KDL40-WE660 i jestem z niego zadowolony. Lecz brakuje mi zestawu audio który to połączy ze sobą. Głównie oglądam na nim filmy, słucham muzyki z youtube lecz też podłączam konsolę PlayStation lub laptopa by w coś pograć. Czyli generalnie do wszystkiego. Zależy mi na jak najlepszym zestawie i biorę pod uwagę zestaw do 1500 zł, chyba że będzie sens dopłacę max 500 zł. Zależy mi na jak najlepszej jakości dźwięku i basie. Jak robiłem meble, nie pomyślałem o zestawie audio, że będę chciał dołożyć i sobie sprawę uwaliłem. Przez co odpada mi zestaw 5.1 ze stojącymi głośnikami na podłodze (lecz może coś z małymi głośnikami?). Pomiędzy szafami mam 90 cm luzu. Między szafami a komodą jest po 5-6 cm. Pokój jest 3.3m x 3.3m. Co polecacie w tym wypadku? Edytowano 4 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 Za 2000 kupisz zestaw Yamaha 383 i komplet małych kolumn magnat 5.1 lub canton movie. Nic innego nie znajdziesz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 4 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 (edytowany) SONY BDV-E2100 JBL Cinema SB 250 (SB-250) Samsung HT-H5500 a czy coś z tych kin,soundbarów nadaje się do czegokolwiek? Masz link do poleconego przez Ciebie zestawu? Bo jak patrzę w sklepach to te 2 tys znacznie przekracza Chyba że nowy aplituner plus głośniki używane Edytowano 4 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Nic z tego co napisałeś nie nadaje sie do zbyt wiele. Yamaha i magnat zagrają o dwie klasy lepiej. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Okej, w takim razie szukam Z tego co widzę z magnatów z używanych coś uda się wybrać a amplituner będzie nowy to będzie na przyszłość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooH Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 powieś tv na sciane i bedziesz miał miał całą szafke czy tez polke na glosniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Niestety nie powiesze Jest szerszy o 3 cm niż luka między szafami Dwa głośniki powieszę, dwa pójdą na dół, sub za tv i centralny w półkę lub centralnie przed tv, ale to będę myślał jak znajde zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 sub za TV? na szafce? to chyba nie jest najlepszy pomysł i rozumiem, że mówiąc 22 minuty temu, sekacz19 napisał: Dwa głośniki powieszę masz na myśli powieszenie ich za "słuchaczem", a nie nad TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Głośniki nad tv chcę powiesić Suba ciężko będzie mi go postawić tak, by nie przeszkadzał Zawsze mogę dać go na podłogę całkiem jak będę odpalać sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 subwoofer musi stać na podłodze, jeżeli ma spełniać swoją rolę. Co do rozmieszczenia pozostałych kolumn, to polecam zapoznanie się z jego prawidłową formą i odpowiedzenie sobie na pytanie, czy pchanie się w 5.1 w Twoim przypadku ma w ogóle jakikolwiek sens Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 (edytowany) No sprawa jest do przemyślenia lecz chciałbym 5.1. A co do rozstawienia rzucę okiem,może coś mi się rzuci w oko, jakaś wizja I czy jest możliwość przerobienia czystych kabli od głośników ( z głośnika wychodzą dwa czyste przewody które się wpina w zatrzaski) na pojedyncze wtyczki rca ? https://sklep.avt.pl/wtyk-cinch-czerwony.html Mam u rodzicow amplituner sony i głośniki hitachi i ciągle trzeba te kable w zatrzaskach poprawiać i to denerwuje. Chciałem to przerobić bo są wejścia rca z tyłu. Edytowano 5 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Ale kombinujesz. Byle taniej i byle do dupy. Nie baw się w kinie tanim kosztem bo później będziesz pisał na forum "ale to słabo gra". Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 6 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 No to zostawię tak jak są, gra to naprawdę fajnie a jak mam stracić na jakości, to wole to zostawić w spokoju. Znalazłem kolumny magnat 5.1 z serii stylus 5000a. Głośniczki są małe takie jak chce. Wystarczą w zupełności do tego co chcę? Wiadomo amplituner muszę kupić też Lecz za nim pojadę pod koniec tygodnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 No i już. Tych akurat nie znam. Ale to jedno i to samo pewnie Masz możliwość sprawdzenia przed? Ile lat mają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 7 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 (edytowany) Mają 3 lata z tego co mówi gość. Niestety nie mam jak sprawdzić lecz 300 zł to nie dramat. Amplituner będzie jutro Yamaha RX-V383 (muszą mi sprowadzić bo dużo się sprzedaje ich ) i będę zestaw składać do gotowego W razie czego pomożecie podłączyć? Edytowano 7 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Pomogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 9 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2018 Amplituner już mam, czekam na głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 11 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 (edytowany) Dnia 8.06.2018 o 08:19, S4Home napisał: Pomogę. Mam pytanie, mam w TV wyjście Digital Audio i takie oto urządzenie,jaki potrzebuję kabel by podłączyć amplituner do TV? Czy lepiej po hdmi z ARC? Proszę konkrety odnośnie jednego jak i drugiego rozwiązania, dlaczego tak, dlaczego nie, co lepiej Edytowano 11 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 To jest przejściówka z Jack na optyk. Wogole ci nie potrzebna. Jeśli podłączasz optykiem to klasycznie. To podłączenie moim zdaniem jest bezpieczniejsze. Ale nowsze i bardziej preferowane to właśnie arc. Jakość dźwięku powinna być taka sama. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 12 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Kupiłem HDMI Głośniki miały przyjechać dziś to zawalili sprawę i nie dotarły.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2018 No to będą dziś. To podłącz po HDMI początkowo zobaczysz czy to podłączenie ejst dla ciebie wygodne. Optyk kosztuje grosze zawsze go najwyżej dołożysz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 13 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2018 (edytowany) @S4Home Ok, jest wszystko. Teraz pytanie. Sub ma kabel podwójny rca i gdzie go wpiąć w amplituner? Jak z tego co widzę jest tylko jeden wtyk na suba. Głośniki wiem jak, wg instrukcji na obrazku,hdmi, antena to wiem. Tylko ten sub mnie zastanawia Dobra sprawa załatwiona. Wszystko złożone. Zasugerowałem się tym rozstawem bez sbl i sbr. Reszta identycznie. Wielkie dzięki za podsunięcie zestawu. Gra wyśmienicie. Została mi tylko konfiguracja odległości i decybele i finish lecz to jutro. Temat zamykam. Yamaha RX-V383 i Magnat Stylus 5000A Edytowano 13 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2018 Podłączyłeś pojedynczym? Zastanawiam się czy ten sub ma zmostkowane kanały w środku...... Jeśli nie to jednak rozdzielnik lub kabel typu Y by się przydał. Przy wejsciu L powinien być także napis LFE a tu go nie ma. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekacz19 Napisano 14 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2018 (edytowany) Podłączyłem kablem Y, tak wydało mi się najlepiej intuicyjnie. Skoro tutaj dwa a tam jeden. Melodika 180 zł 5 m bo tyle mi było potrzebne. Reszta do głośników 2x2.5 mm kable firmy na L ale nie pamiętam już. A te wejścia high level input w subie od czego są? Edytowano 14 czerwca 2018 przez sekacz19 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2018 Do wzmacniacza. To podłączone masz dobrze w takim razie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts