kotBonifacy Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 Witam Celem jest zapewnienie przyzwoitej jakości dźwięku do słuchania muzyki (pop, rock, chillout) w salonie około 25m2 ale tak aby głośniki ani kable nie były widoczne (głośniki mają się znajdować nad narożnikiem w podwieszanym suficie). Źródłem ma być smart tv ze spotify, youtube czasami tylko coś z netflixa, a w szafce pod telewizorem chciałem umieścić wzmacniacz. Czy mógłby mi ktoś doradzić konkretny sprzęt do tego zestawu w cenie do 2000? Rozważam jeszcze umieszczenie 2 dodatkowych głośników w aneksie kuchennym obok podłączonych do tego samego wzmacniacza. Wymyśliłem sobie stereo w podwieszanym suficie ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać... Czy w ogóle ma to jakiś sens? Help Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 @kotBonifacy do zrobienia, ale będzie grało dużo gorzej w stosunku do konwencjonalnych rozwiązań. Wybierz się do jakiegoś salonu w okolicy, sporo ma zamontowane kolumny w ścianach/ sufitach itd. Jak posłuchasz to zrozumiesz, dlaczego odradzam tego typu rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Kolumny stereo z sufitu- ? Budżet 2000 zł ? Ja także odradzam taką zabawę. Kup sobie głośnik internetowy i słuchaj tak, bo to nie ma sensu. Ani to nie będzie ładne , a do jakości to na prawdę daleko. Jak koledzy wyżej, odradzam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotBonifacy Napisano 12 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Dzięki za odpowiedzi. Rezygnuję w takim razie z tego pomysłu. Pytanie tylko co tu zrobić żeby dźwięk jednak nie leciał z głośników telewizora? Głośnik internetowy czy soundbar? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Soundbar będzie ładniejszy, głośnik zagra lepiej. Rzuć okiem na DeepBlue SKY, głośnik z wejściami cyfrowymi (podłączysz TV), f sieciowymi (obsłużysz wszystko przez tel). 3 drożna konstrukcja, która ma takie zejście na basie, że zawstydza niejedne duże kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Głośnik ma to co chcesz czyli brak kabli. Ale to głośnik. Jeden. Jako tło jest ok. Do muzyki jest zestaw stereo. Dwa głośniki z kablami. Niektórzy mówią żyłami systemu Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts