muzyczny_gość Napisano 10 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 Panowie temat bardzo szeroki..poniewaz jakis czas temu moi rodzice nabyli mily "lekki" i przyjemny zestaw ONKYO TX-SR605 + zestawem Kolumny przednie - C607 ; Kolumny surround - C601 Kolumna centralna - C60CEN, zreszta wymagań nie mieli nie wiadomo jakich a sam osobiscie słuchałem i wybrałem dla nich taki zestaw i bardzo przypadł mi do gustu...Zestaw z tego co słyszałem jest juz wygrzany...jest czas ponieważ był dzień imienin - i dogadałem sie z ojcem ze zrobie mu prezent do kinaPomyślałem o zmianie kabli - obecnia są naj prostrze druty dostpne w sklapie spec kablei teraz tak.. mam dwie opcje.. albo wymiana okablowania "po między komponentami audio/av"lub okablowanie nagłośnienia..kable...w sumie zawsze było to moją bolączką...załóżmy dwie opcje:cena okablowania głośnikowego - cena ok 500/600zł komplet fronty + central + surro.lub łączenie apli+dvd+tv - cena ok 400złMuzyka kino - wszystko po trochu .. wychodzi im 50/50Macie coś na myśli ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mene Napisano 23 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2008 Tak, że szkoda 500zł. To przyzwoite kino, ale na tym poziomie zysk ze stosowania kabli będzie w najlepszym układzie dorównywał satysfakcji z zakupu, i to nawet bez słuchania. Zapodaj tam jakieś OFC ok 2mm kwadrat plus prawdziwy cyfrowy (75 ohm) i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2008 Jestem takiego samego zdania jak kolega wyżej. Ile metrów tego kabla potrzebujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2008 2,5m przody + 1,3m centralnynie wiem jeszcze ile na tyłto,ze OFC to zrozumiałeteraz sa podłączone ba 2x 4mm kw. wszystkie..nie pamietam ile poszlo mi na tył.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts