waldi Napisano 2 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2007 Z tyłu komputera są gniazda jack wielokolorowe, wyczytałem, że mogę je podłączyć do głośników 5.1, ale czy mogę też podłaczyć je do amplitunera? Jak wtedy ustawić dekodery AC-3 lub DTS? Normalnie w amplitunerze tak jak dla DVD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 2 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2007 Wyjścia o które pytasz, są wyjściami analogowymi, a więc już gotowymi do podłączenia do wzmacniacza z głośnikami. Wystarczy połączyć je 3 parami przewodów stereo, do wejścia 6CH INPUT w ampli i przełączyć selektor wejść na 6CH INPUT. To wszystko. Przy takim podłączeniu, amplituner jest tylko wzmacniaczem 6-io kanałowym, i nie używa wbudowanych dekoderów DD czy DTS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts