DaYro Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Witajcie forumowicze jestem nowy i na początek chce się przywitać ?. Od niedawna jestem posiadaczem używek Sonus Faber Grand Piano Home i zastanawiam się nad wzmacniaczem. Do tej pory używałem Marantz PM 6005 wraz z B&W seriaDM, ale na Sonusach brakuje mi basu. Nie wiem czy jest za słaby, czy za kiepski. Zastanawiam się na zakupem Electrocompaniet, lub Abrahamsen lub Hegel. Czy ktoś ma doświadczenie z owymi wzmacniaczami i jest coś w stanie zarekomendować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Cześć,.nie znam, nie pamiętam tego modelu sonusa. Ale pm6 na pewno jest do nich za skąpy i za kiepski jak o określiłeś. Sinusy ładnie się zgrywaly z electrocompanintem i bliźniaczym abrahamsen tu wybór jest bezpieczny. Z heglem bym uważał. Może jeszcze wyższe nadużycie z serii masters. Ile masz na ten wzmak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaYro Napisano 15 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Są piękne naprawdę wykonanie 1 klasa, troszkę nie dowierzałam tym zachwytem wobec Sonusów ale tylko gdy postawiłem je w salonie zmieniłem zdanie. Wzmacniacz o którym myślałem to Electrocampaniet ECI-2/ECI-1, ewentualnie EMC -1 ale nawet używany ten ostatni trochę kosztuje, a co siedzisz o Rotel ? Jak ten by się kształtował w stawce ? Mój budżet to około 4 tys pln Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Moim zdaniem Rotel będzie za surowy u góry, ale pewnie inni koledzy mają odmienne zdanie. Możesz z ciekawości także sprawdzić PM8005 i 8006. Jeśli budżet wzrośnie do około 5k to w zasięgu pojawia się świetny Roksan Capisan M2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts