Piotrek Ochtabiński #1 Napisano 20 sierpnia 2018 Witam, mam problem którego od długiego czasu nie mogę rozwiązać. Otóż mam interfejs M-track audio (mkii) i do tego mikrofon seX1. Zestaw podłączony jest do macbooka air, a program z którego korzytsam to logic x pro. Mój problem polega na tym iż po nagraniu jednej-dwóch ścieżek mikrofon zaczyna nagrywać coraz ciszej, plus pojawiają się szumy i zakłócenia. Dodam, że przy uruchomieniu komputera, podłączenia interfejsu i mikrofonu problem nie występuje, pojawia się dopiero po jakimś czasie. Wymieniłem kabel XLR, kabel usb i nic. Mikrofon i interfejs odsyłałem do producenta ale stwierdzili, że wszystko jest OK i odesłali. Co robić? Proszę o jakieś porady, gdyż sam nie jestem w stanie nic wymyśleć :(. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #2 Napisano 20 sierpnia 2018 Witaj, Na tym forum możesz nie uzyskać odpowiedzi, zajmujemy się sprzętem Hi-Fi, a twój problem dotyczy sprzętu do nagrywania muzyki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Llordus #3 Napisano 20 sierpnia 2018 Masz możliwość sprawdzić na innym komputerze, jak się zachowuje ten zestaw ? Ewentualnie sprawdź, czy nie jest tak że gdy obserwujesz zjawisko, to np. twój macbook robi w tle jeszcze inne operacje, które skutkują dużo większym obciążeniem procesora i/lub grafiki. W takim przypadku układy te żrą dużo więcej prądu, a więc i zakłócenia elektromagnetyczne będą dużo silniejsze. Ale z takim efektem w tak skonstruowanym kompie to nie powalczysz, obawiam się. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Ochtabiński #4 Napisano 20 sierpnia 2018 Dzisiaj zrobiłem kolejne podejście. Wyłączyłem moje monitory studyjne z kontaktu i mikrofon działał już znacznie lepiej. Czy tu mogła leżeć przyczyna czy bardziej jest to szczęśliwy zbieg okolicznośći? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Llordus #5 Napisano 20 sierpnia 2018 39 minut temu, Piotrek Ochtabiński napisał: Dzisiaj zrobiłem kolejne podejście. Wyłączyłem moje monitory studyjne z kontaktu i mikrofon działał już znacznie lepiej. Czy tu mogła leżeć przyczyna czy bardziej jest to szczęśliwy zbieg okolicznośći? Cholera wie. Powtorz eksperyment 3 razy, to zobaczysz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach